X

Η Σταμάτη εμπλέκει πολιτικό πρόσωπο σε υπόθεση διαφθοράς

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου κατέθεσε στις εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, για τα όσα είχε υποστηρίξει μετά την απόδραση της.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Γενικά για θέματα διαφθοράς στην πολιτική ζωή τα οποία της τα είχε εκμυστηρευτεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος μίλησε η Βίκυ Σταμάτη κατά τη διάρκεια της 3ωρης κατάθεσης της στις Εισαγγελείς κατά της διαφθοράς Ράικου και Παπανδρέου.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου έβαλε στο κάδρο τουλάχιστον ένα πολιτικό πρόσωπο σε συγκεκριμένη υπόθεση διαφθοράς, χωρίς όμως να το εμπλέκει σε υποθέσεις με μίζες, επαναλαμβάνοντας τα όσα είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα Γ.Πεπόνη λίγες ημέρες μετά την απόδραση της από το Δρομοκαΐτειο.

Ωστόσο, επειδή πηγή γνώσης όσων κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη είναι ο σύζυγός της, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί και o  Άκης Τσοχατζόπουλος προκειμένου να καταθέσει. Επίσης, αναμένεται να κληθούν και άλλα πρόσωπα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου αναφορικά με υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η κατάθεση της συμπίπτει χρονικά με το νέο αίτημα αποφυλάκισης -το 6ο κατά σειρά- που έχει καταθέσει η Βίκυ Σταμάτη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ζητώντας να εκτίσει την ποινή της σε κατ' οίκον περιορισμό, φορώντας ακόμα και βραχιολάκι.

 Ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν ζητάει κανένα αντίδωρο για τα όσα κατέθεσε.«Η αποφυλάκιση είναι σκοπός της προκειμένου να σφίξει το παιδί της στην αγκαλιά της» επισήμανε με νόημα ο κ. Ραγκούσης.

Αρχικά τη Βίκυ Σταμάτη συνόδεψε στις εισαγγελείς ο θεράπων ιατρός της, όταν όμως διαπίστωσε ότι δεν συντρέχει λόγος να παραμείνει στο πλευρό της αποχώρησε.