X

Απολογείται την Πέμπτη ο Ρομά για το τροχαίο στην Αγία Βαρβάρα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετήχθη στην Ευελπιδων ο νεαρός Ρομά που κατηγορείται για τροχαίο δυστύχημα στην Αγία Βαρβάρα. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Ant1news

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη ζήτησε και πήρε από τον 11ο τακτικό ανακριτή ο 21χρoνος Ρομά που κατηγορείται ότι ευθύνεται για το τροχαίο δυστύχημα με θύματα δύο Ρομά στην Αγία Βαρβάρα, το οποίο προκάλεσε άγρια «βεντέτα» μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά στην περιοχή.

Κατά την προσαγωγή του 21χρονου χρειάστηκε ισχυρότατη αστυνομική δύναμη καθώς στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρίσκονταν συγκεντρωμένοι Ρομά οι οποίοι επιχείρησαν να λιντσάρουν τον δράστη με αποτέλεσμα να παρέμβουν τα ΜΑΤ.

Ο νεαρός είχε εξαφανιστεί μετά το τροχαίο και αναζητείτο από τις αρχές, όμως τελικά παραδόθηκε στην ασφάλεια το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στο δυστύχημα έχασε τη ζωή του ένας 45χρονος, ενώ ένας 31χρονος τραυματίστηκε σοβαρά. Το αιματηρό συμβάν αποδίδεται σε προηγούμενη φιλονικία του 21χρονου οδηγού του ΙΧ με τον 31χρονο τραυματία.

Συνεχίζεται η "βεντέτα"

Ενας ακόμα εμπρησμός σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Αγία Βαρβάρα, όπου έχει ξεσπάσει η "βεντέτα" από την περασμένη Παρασκευή.

Περίπου 70 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το πατρικό σπίτι του 21χρονου και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η Πυροσβεστική, που έσβησε εγκαίρως την πυρκαγιά.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ για το νέο εμπρησμό που σημειώθηκε, διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής.