X

Καταπέλτης η εισαγγελέας για τους βασανιστές Αιγύπτιου μετανάστη

Ο 32χρονος αιγύπτιος είχε βρεθεί σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με κακώσεις και μια αλυσίδα περασμένη στο λαιμό του σε κεντρικό δρόμο στην περιοχή Σελήνια της Σαλαμίνας.

Ant1news

Της Δώρας Βογιατζάκη

Καταπέλτης για την ενοχή των 4 κατηγορουμένων ήταν η εισαγγελέας στη δίκη για τον άγριο βασανισμό και κακοποίηση του αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ, το Νοέμβριο του 2012 στη Σαλαμίνα. 

Ο 32χρονος αιγύπτιος είχε βρεθεί σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με κακώσεις και μια αλυσίδα περασμένη στο λαιμό του σε κεντρικό δρόμο στην περιοχή Σελήνια της Σαλαμίνας, έχοντας καταφέρει να δραπετεύσει από αποθήκη όπου ο εργοδότης του, ο γιος του και 2 φίλοι τους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο τον είχαν κρατήσει δεμένο για 24 ώρες, τον ξυλοκόπησαν και του πήραν μεγάλο χρηματικό ποσό που είχε πάνω του,  ισχυριζόμενοι ότι είχε κλέψει τα χρήματα αυτά από την επιχείρηση. 

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή και των τεσσάρων κατηγορουμένων για τα κακουργήματα της ληστείας, αρπαγής και πρόκλησης βαρέων σωματικών βλαβών, με φυσικό αυτουργό τον εργοδότη και συνεργούς το γιο του και τους δύο φίλους τους αλλά όχι απαραίτητα για ρατσιστικούς λόγους. Το αδίκημα της προσβολής γεννετήσιας αξιοπρέπειας για το οποίο επίσης κατηγορούνταν έχει παραγραφεί, ωστόσο, σύμφωνα με την εισαγγελέα παρά την παραγραφή είναι ενδεικτική της προσωπικότητας των κατηγορουμένων η κακοποίηση σε βάρος του 32χρονου.

 Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 30 Ιουνίου.