X

«Όχι» στην αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη από τον Εισαγγελέα

Να μην αποφυλακιστεί η Βίκυ Σταμάτη πρότεινε προς το Πενταμελές Εφετείο ο Εισαγγελέας.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Να μην αποφυλακιστεί η Βίκυ Σταμάτη πρότεινε προς το Πενταμελές Εφετείο ο Εισαγγελέας, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σκοπός της φυγής της ήταν η φυγή».

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρόταση του ανέφερε  ότι η Βίκυ Σταμάτη υποστήριξε πως έφυγε λόγω της αγάπης για το παιδί της, όμως διερωτήθηκε εάν πράγματι αυτός ήταν ο λόγος. Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, η απόφαση να αποδράσει δεν ελήφθη εν θερμώ, γιατί όπως δείχθηκε υπήρχε προσχέδιο και συνεργός. «Σκοπός ήταν η φυγή, αλλά για λόγους που δεν γνωρίζουμε και που θα δείξει η έρευνα, δεν κατάφερε να υλοποιηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά στην εικόνα της Βίκυς Σταμάτη ο Εισαγγελέας τόνισε πως δεν δίνει την εικόνα μιας ψυχικά διαταραγμένης γυναίκας λέγοντας: «Εξάλλου, σε κάθε περίπτωση η παραμονή της στο Δρομοκαΐτειο θα συνδράμει στην παροχή βοηθειών προς την εκείνη» .

Την τελική απόφαση για το εάν η Βίκυ Σταμάτη θα αποφυλακιστεί ή όχι θα την λάβει το δικαστήριο.

Την ίδια ώρα το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αποφυλάκιση του πρώην Υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από τα εξοπλιστικά επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το δικαστήριο του επέβαλε εγγύηση μαμούθ ύψους 700 χιλιάδων ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και 2 φορές το μήνα εμφάνιση στην Αστυνομία. Βασικός λόγος της αποφυλάκισης του κ. Μιχαηλίδη είναι λόγοι υγείας και η βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του.