X

Σχεδόν 1 εκατ. ευρώ επιστρέφει στο Δημόσιο κατηγορούμενος για μίζες

Ο Παναγιώτης Ευσταθίου κατέβαλε στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου 965.748,57 ευρώ.

Ant1news



Της Λίας Κοντοπούλου

Μόνο με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ο Παναγιώτης Ευσταθίου, ο οποίος εμπλέκεται στις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών.

Κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση των θωρακισμένων αρμάτων μάχης Leopard, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας φέρεται να εμπλέκεται σε μίζα ύψους σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό απόστρατου, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος για την ίδια υπόθεση.

 Ο Παναγιώτης Ευσταθίου, σύμφωνα με το συνήγορό του Μιχάλη Δημητρακόπουλο, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με μίζες υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα τα έδωσε στον συγκατηγορούμενό του επειδή του είχε «ηθική υποχρέωση» , ωστόσο προχώρησε στην επιστροφή του επίμαχου ποσού (965.748,57 ευρώ) στο ελληνικό Δημόσιο. Ο ίδιος κατηγορούμενος στο παρελθόν έχει προχωρήσει σε επιστροφή ακόμα 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

«Επειδή  είναι  ορατός ο κίνδυνος να θεωρηθεί εσφαλμένα ότι το άνω ποσό υπέκρυπτε μη σύννομη πληρωμή, ο κ. Πάνος Ευσταθίου σήμερα κατέβαλε το ισόποσο (965.748,57 ευρώ) σε λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου», αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Πρόθεση του κ. Ευσταθίου είναι να αποκαταστήσει μέχρι τελευταίο ευρώ την ζημιά, που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο και να συμβάλει στη διαλεύκανση της υποθέσεως. Τέλος, δημόσια, εκφράζεται η ευχή να συνεχίσει το έργο του ο Ανακριτής, κ. Γαβριήλ Μαλλής, γιατί με τις δικονομικές του ενέργειες έχουν ανακτηθεί υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου από διάφορους κατηγορούμενους για μίζες περίπου 45.000.000 ευρώ».