X

«Επεισόδιο» με την Βίκυ Σταμάτη και πολίτες στην Ευελπίδων (βίντεο)

Τι της φώναξαν κατά την προσαγωγή της ενώπιον των Ελβετών δικαστών που ερευνούν για «μαύρο χρήμα» και πως αντέδρασε. Κατέθεσε και η Γκούντρουν.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Η Βίκυ Σταμάτη και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν, βρίσκονται σήμερα ενώπιον Ελβετών δικαστών, προκειμένου να καταθέσουν στην έρευνα που διενεργείται για τους μηχανισμούς ξεπλύματος χρήματος, μέσω του τραπεζικού συστήματος της Ελβετίας.

Μάλιστα λίγο έλειψε οι δύο γυναίκες να έρθουν «πρόσωπο με πρόσωπο» στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, καθώς την ώρα που η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου έβγαινε από το ασανσέρ του κτηρίου όπου βρίσκονται τα ανακριτικά γραφεία, οι αστυνομικοί οδηγούσαν τη Βίκυ Σταμάτη από τις σκάλες στους Ελβετούς δικαστές.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια μεταγωγής της Βίκυς Σταμάτη, μία γυναίκα που βρισκόταν με άλλους πολίτες στον προαύλιο χώρο των Δικαστηρίων, άρχισε να της φωνάζει «έχεις να μας δώσεις καμιά τσάντα, κανένα διαμέρισμα;», χωρίς όμως να υπάρξει αντίδραση από την σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της Φραγκίσκο Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη θα κρατήσει αρνητική στάση ως προς τη διαδικασία, δεν θα απαντήσει στις ερωτήσεις των Ελβετών δικαστών και θα ζητήσει περαιτέρω στοιχεία, αφού όπως ισχυρίζεται δεν γνωρίζει το παραμικρό για όσα εκείνοι διερευνούν.

Από την πλευρά της, η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Γκούντρουν, που κατέθεσε πριν από την Βίκυ Σταμάτη, έδωσε ενώπιον του ανακριτή Γ. Μαλλή εξουσιοδότηση, όπως δήλωσε ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Με αυτήν ορίζει «αν βρεθούν χρήματα σε λογαριασμούς της, σε οποιαδήποτε χώρα, που να σχετίζονται με παράνομες δραστηριότητες, να επιστραφούν στο Ελληνικό Δημόσιο».

Δείτε εδώ τι συνέβη κατά την προσαγωγή της Βίκυς Σταμάτη: