X

Κατάθεση σε Ελβετούς δικαστές έδωσε η Βίκυ Σταμάτη

Σύμφωνα με πληροφορίες η κα. Σταμάτη επανέλαβε τις καταγγελίες της για διαφθορά και ζήτησε προστασία για τη ζωή της.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Βίκυς Σταμάτη στους Ελβετούς δικαστές οι οποίοι ερευνούν διακίνηση μαύρου χρήματος μέσω του τραπεζικού συστήματος στη χώρα τους και παράλληλα έχουν βάλει στο στόχαστρο τις κινήσεις Ελληνοελβετού τραπεζίτη, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί στην Ελβετία, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε μίζες από τα εξοπλιστικά.

Στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας βρίσκεται off shore εταιρία μέσω της οποίας φαίνεται να  διακινήθηκαν ύποπτα εμβάσματα μέρος των οποίων σύμφωνα με τη δικαστική έρευνα κατέληξε στη Γκουντρουν Τσοχατζοπούλου και τη Βίκυ Σταμάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τετράωρη  παραμονή της στο ανακριτικό γραφείο η σύζυγος του Α. Τσοχατζόπουλου φέρεται να επανέλαβε τις καταγγελίες περί διαφθοράς που είχε κάνει και στην Εισαγγελέα Ελένη Ράικου.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη ζήτησε προστασία για τη ζωή της και  υπέβαλε αίτημα η κατάθεση της να διαβιβαστεί στους Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, ενώ  χαρακτήρισε την κατάθεση της αποκαλυπτική.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Τετάρτη το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναμένεται να αποφασίσει για το αίτημα αποφυλάκισης  της Βίκυς Σταμάτη.