X

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις των δικηγόρων θυμάτων, ξεκινούν οι τοποθετήσεις των συνηγόρων των

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Το αίτημα να παρασταθούν ως πολιτικώς ενάγοντες σε βάρος των των μελών της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής υποστήριξαν κατά τη σημερινή 8η συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι συνήγοροι των θυμάτων του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

"Είναι το πλέον απάνθρωπο, το απεχθέστερο μόρφωμα της πολιτικής ιστορίας" είπε η συνήγορος πολιτικής αγωγής Ελένη Ζαφειρίου, προκαλώντας τις αντιδράσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, αλλά και φωνές από την πλευρά της οικογένειας Φύσσα, με τη μητέρα να αποχωρεί από την αίθουσα για λίγα λεπτά.

Ελένη Ζαφειρίου (συνήγορος πολιτικής αγωγής θυμάτων ΠΑΜΕ): Η αλήθεια είναι ανατριχιαστική, οι πράξεις τους βορβορώδεις. Η ανθρωποκτονία, η λύσσα του μαχαιριού που γύριζε στην πληγή, η μυρωδιά του αίματος...

Πατέρας Π.Φύσσα: Καθίκι...

Τάκης Μιχαλόλιας (συνήγορος υπεράσπισης Ν.Μιχαλολιάκου): Δεν είστε στο μικρόφωνο του ΚΚΕ.

Ελένη Ζαφειρίου (συνήγορος πολιτικής αγωγής θυμάτων ΠΑΜΕ): Παίρνουν ζωές, γι αυτό φοβήθηκαν. Έχετε όλα τα δικονομικά μέσα για να συμβάλετε ώστε να ερευνηθούν με άπλετο φως όλα τα σημεία της δίκης. Τα αποτελέσματα αυτής της δίκης θα τα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε να ολοκληρωθει το σπάσιμο του αυγού του φιδιού".

Οικογένεια Φύσσα: Μπράβο κορίτσι μου, συγχαρητήρια.

Η συνήγορος πολιτικής αγωγης χαρακτήρισε "νοητικό χάσμα" την πρόταση της εισαγγελέως που έχει ζητήσει να μην παρίστανται τα θύματα ως πολιτικώς ενάγοντες για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγης,"Τι φοβούνται τα στελέχη της Χ.Α και ζητούν την αποβολή της πολιτικής αγωγής; Θέλουν να προστατευθούν από την σε βάθος εξέταση των εγκληματικών ενεργειών. Οι κατηγορούμενοι γνωρίζουν τι συμβαίνει και προσπαθούν να αποσείσουν από πάνω τους οποιαδήποτε εγκλήματα. Είναι οι εμπνευστές, οι καθοδηγητές αυτοί που διηύθυναν την ολοκλήρωση των εγκλημάτων", τόνισε.

"Είναι οξύμωρο σχήμα το να έχουν ευθύνη τα πόδια και τα χέρια και όχι ο εγκέφαλος", ανέφερε στην τοποθέτησή του ο συνήγορος των θυμάτων του ΠΑΜΕ Αντώνης Αντανασιώτης. "Οι κατηγορούμενοι με τις ενστάσεις τους επιχειρούν να τεμαχίσουν το κατηγορητήριο και τη δίκη σαν να υπάρχουν τέσσερα κατηγορητήρια, ένα ξεχωριστό για εγκληματική οργάνωση και άλλα τρία για τις επιθέσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να απαλλαγούν."

Η δίκη συνεχίζεται με τις δευτερολογίες των συνηγόρων των κατηγορουμένων, οι οποίοι έχουν υποβάλει την ένσταση για αποβολή της πολιτικής αγωγής.