X

Χωρίς πολιτική αγωγή θα δικαστεί η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Έντονη η αντίδραση της οικογένειας Φύσσα. Η δίκη διεκόπη για τις 9 Ιουλίου, οπότε και θα εξεταστούν οι νέες ενστάσεις και τα αιτήματα των συνηγόρων.

Ant1news

Δεν θα παρίστανται τελικώς ως πολιτικώς ενάγοντες σε βάρος της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής και όσων κατηγορουμένων βαρύνονται μόνο με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης τα θύματα των επιθέσεων και η οικογένεια Φύσσα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ακολουθώντας την αντίστοιχη πρόταση της Εισαγγελέως αποφάσισε να δεχθεί την παράσταση πολιτικής αγωγής μόνο για τους κατηγορουμένους που αντιμετωπίζουν εκτός από την εγκληματική οργάνωση και επί μέρους πράξεις στο κατηγορητήριο.

Για παράδειγμα στην περίπτωση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα η οικογένειά του μπορεί να παρίσταται μόνο σε βάρος του Γιώργου Ρουπακιά και των 17 συγκατηγορουμένων του, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας για το σύνολο των αδικημάτων για τα οποία έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο, αλλά όχι σε βάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Ηλία Κασιδιάρη, του Χρήστου Παππά και των υπολοίπων κατηγορουμένων που αντιμετωπίζουν μόνο κατηγορία για εγκληματική οργάνωση.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειας Φύσσα.

"Ποιος είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης;" φώναξε αμέσως μετά την απόφαση, η Μάγδα Φύσσα, προς την πρόεδρο του Δικαστηρίου, προσθέτοντας: "Απάντηση ζητάμε κυρία πρόεδρε, ποιος είναι ο αρχηγός αυτών των κατηγορούμενων!"

Ο πατέρας και φίλοι του Παύλου Φύσσα και άλλοι συγγενείς που βρίσκονται και σήμερα στην δικαστική αίθουσα φώναζαν : "Αυτά που ξέρει όλη η Ελλάδα θα ακυρώσουμε; Είναι ντροπή αυτή η απόφαση! Που είναι ο αρχηγός; Ποιος έδωσε την εντολή; Βγαίνει λάδι η ηγεσία. Βγαίνει λάδι ο Κασιδιάρης; Αν δεν τους δικάσετε εσείς, να δούμε πως θα δικαστούν μετά". 

Εν τω μεταξύ, η δίκη διέκοψε για τις 9 Ιουλίου, οπότε και θα εξεταστούν οι νέες ενστάσεις και τα αιτήματα των συνηγόρων. Η υπεράσπιση αναμένεται να εκθέσει την ένσταση της αναφορικά με τη συνθήκη του Παλέρμο και τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ η πολιτική αγωγή έθεσε ήδη αιτήματα σχετικά με τη μαγνητοσκόπηση, τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της δίκης, την πρόβλεψη για δυνατότητα προβολής βίντεο και φωτογραφιών, ενώ επανέλαβε το αίτημα για τη μεταφορά της δίκης στο Εφετείο της Αθήνας.