X

Ποινική δίωξη στους δύο συλληφθέντες για την πυρκαγιά στον Υμηττό

Ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος καθώς η κατηγορία που τους αποδόθηκε είναι για εμπρησμό δάσους από συγκλίνουσα αμέλεια.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των δύο συλληφθέντων που θεωρούνται υπαίτιοι για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στον Βύρωνα. Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπρησμό δάσους από συγκλίνουσα αμέλεια και εμπρησμό από τον οποίο υπήρξε κίνδυνος σε ανθρώπους και πράγματα από συγκλίνουσα αμέλεια. Μετά την άσκηση της δίωξης οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο τριμελές Πλημμελειοδικείο και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ζήτησαν προθεσμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες είναι μελισσοκόμοι, οι οποίοι επιχειρούσαν κάπνισμα των μελισσιών όταν -κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- εκδηλώθηκε πυρκαγιά, που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς υπήρξαν καταγγελίες από κατοίκους που ισχυρίζονται ότι άκουσαν εκρήξεις σε διαφορετικά σημεία του Υμηττού.