X

Ο Γκλέτσος μήνυσε τον Βαρουφάκη!

Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς ο Απόστολος Γκλέτσος ανέφερε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης παγίδεψε τον Πρωθυπουργό.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου  ο επικεφαλής της Τελείας και Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος.

Ζητεί να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη για παραβίαση του άρθρου 141, δηλαδή για έκθεση του ελληνικού κράτους σε κίνδυνο αντιποίνων αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Με την εξαιρετικά δυσμενή του συμπεριφορά κινούμενος από δόλο ή βαριά αμέλεια εξέθεσε το ελληνικό κράτος και τους πολίτες του σε αρνητική συμπεριφορά τρίτων κρατών και σε λήψη οικονομικών μέτρων εναντίον της χώρας και με τις ενέργειές του διατάραξε τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με τους εταίρους ας στην Ευρωπαϊκή  Ένωση, προκαλώντας τεράστια βλάβη στην οικονομική ζωή της Ελλάδας και βλάπτοντας απόλυτα και αναντίρρητα τα νόμιμα συμφέροντα της χώρας μας".

Στην πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά του ο Απόστολος Γκλέτσος εκθέτει τις ενέργειες του πρώην Υπουργού Οικονομικών αλλά και τη συμπεριφορά που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. "Η συμπεριφορά του μηνυόμενου προκάλεσε τη διατάραξη των σχέσεων με τα υπόλοιπα φιλικά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία μαζί με τη χώρα μας αποτελούν Οικονομική και Πολιτική Ένωση ιδιαίτερα σημαντική για τα συμφέροντα της χώρας μας και παράλληλα λόγω μη επίτευξης συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους -παρόλες τις δεσμεύσεις, τα ψέματά του, τις αντιφάσεις του και τις διαψεύσεις του- και λόγω του κλίματος δυσπιστίας που ο ίδιος με τις ενέργειές του "καλλιέργησε" απέναντι στη χώρα μας, η Ελλάδα οδηγήθηκε σε πολύ μεγάλη, πρωτοφανή για την ιστορία της οικονομική καταστροφή", αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά.

Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς ο Απ. Γκλέτσος ανέφερε ότι ο Γ. Βαρουφάκης παγίδεψε τον Πρωθυπουργό, ζήτησε η κοινωνία να χειραφετηθεί και να προστατευθεί από εκείνους που κάνουν κακό στην πατρίδα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, εφόσον η Τελεία μπει στη Βουλή να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τα υπόλοιπα κόμματα σε ότι αφορά συγκεκριμένα νομοσχέδια.