X

Σε δίκη 59 άτομα για το σκάνδαλο με τις συνδικαλιστικές δαπάνες της ΔΕΗ

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι και συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που μεταξύ άλλων φέρονται πως διοργάνωναν συνέδρια και ταξίδια με χρήματα της επιχείρησης.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Πρόκειται για τη μεγάλη υπόθεση κατασπατάλησης χρημάτων της ΔΕΗ από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, την οποία είχε αποκαλύψει έρευνα του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης.

Στο πόρισμα γινόταν αναφορά σε ταξίδια και συνέδρια που διοργάνωναν οι συνδικαλιστές με τη χρηματοδότηση της ΔΕΗ, που είτε ήταν υπερκοστολογημένα είτε δεν είχαν πραγματοποιηθεί. Επιπλέον υπήρξαν περιπτώσεις εικονικών τιμολογίων αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ την περίοδο 2008-2010, δάνεια προς τη ΓΕΝΟΠ 500 χιλιάδων που δεν αποπληρώθηκαν και κονδύλι 300 χιλιάδων ευρώ για μελέτη που δεν εκπονήθηκε ποτέ.

Μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του παραπέμπει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 59 πρόσωπα. Μεταξύ αυτών είναι ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, ο πρώην συνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος, πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, αλλά και δεκάδες άλλα πρόσωπα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συμμετείχαν στην κατασπατάληση της περιουσίας της ΔΕΗ.

Τα αδικήματα αφορούν απιστία στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και απάτη σε βάρος της ΔΕΗ.