X

Ελεύθερος ο χειριστής του ταχύπλοου που διαμέλισε την τουρίστρια

Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία στη Ρόδο.

Ant1news



Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα το μεσημέρι με εντολή της αρμόδιας αντιεισαγγελέως Ρόδου ο 42χρονος Ελβετός που κατηγορείται ως υπαίτιος για τον θάνατο της 37χρονης Ρωσίδας τουρίστριας που διαμελίστηκε από ταχύπλοο σκάφος ενώ κολυμπούσε στην παραλία Τραουνού Αφάντου.

Ο 42χρονος χειριστής του ταχύπλοου προσήλθε σήμερα συνοδευόμενος από δικηγόρο ενώπιον της εισαγγελέως Ρόδου, η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον αρμόδιο Πταισματοδίκη προκειμένου να διευκρινιστούν επακριβώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Κατόπιν, η δικογραφία θα επιστρέψει εκ νέου στην Εισαγγελέα, η οποία θα προσδιορίσει επακριβώς τις κατηγορίες σε βάρος του 42χρονου Ελβετού.

Η υπόθεση έγινε γνωστή το πρωί της Κυριακής μετά τον εντοπισμό της διαμελισμένης σορού της 37χρονης Ρωσίδας στη θαλάσσια περιοχή της Αφάντου. Η άτυχη γυναίκα, που βρισκόταν για διακοπές στη Ρόδο, χτυπήθηκε το βράδυ του Σαββάτου από την προπέλα του ταχύπλοου, με τραγικό αποτέλεσμα να διαμελιστεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 42χρονος Ελβετός οδηγούσε, λίγο πριν από τη δύση του ηλίου, το σκάφος, σέρνοντας έναν σκιέρ, ενώ μαζί του στο σκάφος επέβαιναν άλλοι 5 φίλοι του, οι οποίοι μάλιστα είχαν αντιληφθεί το χτύπημα που προκλήθηκε.

Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί, μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ», ο πρόεδρος του Συλλόγου θαλασσίων σπορ Ρόδου κ. Κώστας Γιακουμάρος, ο συγκεκριμένος Ελβετός, δεν ήταν σε επαγγελματική δραστηριότητα στην περιοχή του Τραουνού, αλλά σε ιδιωτική του περιήγηση, αφού διατηρεί δικό του ταχύπλοο σκάφος που είναι ελλιμενισμένο στο Φαληράκι. Ο ίδιος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον άδικο χαμό της τουρίστριας, σημειώνοντας όμως ότι είναι άδικο να σπιλώνεται όλος ο κλάδος από ένα τέτοιο περιστατικό.