X

Χρυσή Αυγή: Εκτός φυλακής ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας

Ο Γιώργος Πατέλης, που κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ant1news


Αποφυλακίστηκαν, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, και κατηγορούμενος για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Κούζηλος καθώς και ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο Νίκος Κούζηλος αποφυλακίστηκε  με το υπ΄ αριθμ. 1338/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Στον βουλευτή της ΧΑ επιβλήθηκαν 6 περιοριστικοί όροι:  απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένει, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, υποχρεωτική παράδοση του διαβατηρίου του, απαγόρευση μετακίνησης με πλωτά ή εναέρια μέσα και μη συμμετοχή σε κάθε είδους εκδήλωση της Χρυσής Αυγής εντός και εκτός των γραφείων της σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια με εξαίρεση την είσοδο και την παραμονή στη Βουλή για την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.

 

Με δεύτερο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών διατάχθηκε, εντός του Αυγούστου, η αποφυλάκιση και του Γιώργου Πατέλη.

Το δικαστικό συμβούλιο με το υπ΄ αριθμ. 1330/2015 βούλευμα επέβαλε στον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας, που κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τέσσερις  περιοριστικούς όρους:  Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που δηλώνει μόνιμη κατοικία, υποχρεωτική διανυκτέρευση στην οικία του,  μη απομάκρυνση από τον νομό Αττικής καθώς και μη χρήση πλωτών και εναέριων μέσων.

Στη φυλακή, από τα κοινοβουλευτικά στελέχη της ΧΑ, βρίσκεται μόνον ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος ενώ είχε αποφυλακιστεί, επέστρεψε στις  φυλακές  Κορυδαλλού, καθώς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους.

Η πολύκροτη δίκη της ΧΑ, που θα συνεχιστεί στις 8 Σεπτεμβρίου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της υποβολής ενστάσεων εκ μέρους της υπεράσπισης των 68 κατηγορουμένων.