X

Υπόθεση Γιακουμάκη: «Δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις» για εμπλοκή Μαρκογιαννάκη

Τι αναφέρει το έγγραφο του εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων Γιώργου Σιώπη που δόθηκε στη δημοσιότητα. Επιβεβαιώνομαι πλήρως, λέει ο Χρ. Μαρκογιαννάκης.

Ant1news

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών επιστρέφει ο εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων την προανακριτική δικογραφία που αφορά τον υποψήφιο βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Μαρκογιαννάκη και την εμπλοκή του στην υπόθεση του σπουδαστή της γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στο έγγραφο του εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων Γιώργου Σιώπη με ημερομηνία 14-9-2015 που δημοσιεύει το epoli.gr, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Επαναφέρουμε τη συνημμένη προανακριτική δικογραφία, η οποία περιήλθε σε εμάς με αναφορά σας και επειδή λόγω μη προκυπτουσών κατά την κρίση μας επαρκών αποχρώσεων, ενδείξεων σε βάρος του τρίτου εκ των κατηγορουμένων Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση, παραγγέλλουμε την εισαγωγή της υποθέσεως αυτής στο σύνολο της στο εκεί Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με την κατά νόμο πρόταση σας». 

Το έγγραφο

 

Μαρκογιαννάκης: Επιβεβαιώνομαι πλήρως

«Το τελευταίο δεκαήμερο δέχτηκα και καλόπιστη κριτική αλλά και πολύ λάσπη σχετικά με τη δήθεν εμπλοκή μου στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη», δήλωσε με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Όπως ανέφερε, με δήλωσή του ξεκαθάρισε τα πράγματα και επιβεβαιώνεται πλήρως τώρα «από την ενέργεια του Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων, να επιστρέψει τη δικογραφία στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με την εντολή να εισαχθεί με πρότασή του στο Δικαστικό Συμβούλιο, αφού δεν προκύπτουν σε βάρος του οι, κατά νόμο, απαιτούμενες ενδείξεις».

Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. εξέφρασε την εκτίμηση ότι όσοι του άσκησαν καλόπιστη κριτική καλόπιστα θα λειτουργήσουν και τώρα. «Από τους λασπολόγους και κουκουλοφόρους της ανωνυμίας δεν το περιμένω», κατέληξε.