X

Παναγιώτης Φύσσας: Επαγγελματίας δολοφόνος ο Ρουπακιάς

Σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας ζητά να κατηγορηθεί ο Γιώργος Ρουπακιάς. Βαρύ το κλίμα στο δικαστήριο.

Ant1news

Tης Λίας Κοντοπούλου

Σε φορτισμένο αλλά ήρεμο κλίμα ξεκίνησε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, από τον Γιώργο Ρουπακιά, με την κατάθεση του πατέρα του Παναγιώτη.

«Δέχομαι την ανθρωποκτονία αρνούμαι την κατηγορία για την εγκληματική οργάνωση» είπε ο Γιώργος Ρουπακιάς κατά την έναρξη της εκδίκασης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου παρενέβη στο σημείο εκείνο, ζητώντας στην ουσία να μετατραπεί η κατηγορία από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

«Πριν από λίγο είπε ότι είναι ένοχος για ανθρωποκτονία και αθώος για εγκληματική. Ένοχος όχι όπως εισάγεται εκ προθέσεως αλλά εξ αμελείας» είπε ο κ. Ρουμπέκας, για να ακουστεί από το ακροατήριο:

«Σκόνταψε και τον σκότωσε».

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα δεν αντέδρασε καθόλου κι ο συνήγορος του Ρουπακιά εξέθεσε τα στοιχεία που θα καταθέσει, ώστε να μετατραπεί η κατηγορία σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

 *περί αμύνης ο Ρουπακιάς

*ισχυρισμός περί υπέρβαση ορίων αυτής αρθ 23

*συνδρομή βρασμός ψυχικής ορμής

*μεταβολή σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ανθρωποκτονία από αμέλεια

*  και σε θανατηφόρα σωματική βλάβη

Ο Γιώργος Ρουπακιάς έχει διαρκώς κατεβασμένο το βλέμμα του στο πάτωμα. Η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα είναι ψύχραιμη, όσο και φορτισμένη, όπως η ατμόσφαιρα στην αίθουσα του Κορυδαλλού. Ωστόσο, υπήρξαν έντονες ματιές προς τον άνθρωπο που δολοφόνησε το γιο του.

Η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα

Είμαι ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα είμαι συνταξιούχος τώρα πριν δούλευα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Ο γιος μου ήταν κυρίως άνεργος, έκανε κάποιες δουλειές, ήταν 34 ετών, 1,85 ύψος και γεροδεμένος.

Ακολουθούσε τα βήματά μου, δεν ασχολιόταν με κόμματα και οργανώσεις ήταν και η δική μου θέση αυτή.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη ήταν το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο Παύλος ήταν Ολυμπιακός και μου είπε αν θα δούμε μαζί τον αγώνα και επειδή εγώ θα πήγαινα αλλού, έκλεισε να πάει στην καφετέρια  "Κοράλι".

Είχα περάσει την προηγούμενη ημέρα τυχαία από εκεί, ήταν 200 μέτρα από το σπίτι μας κι αν το ήξερα θα του έλεγα να μην πάει και να φύγει.

Έκλεισε εκεί τραπέζι ο γιος μου, γιατί είχε πολύ ενδιαφέρον ο αγώνας και δεν έβρισκε αλλού, μου είπε ότι ήταν τρία άτομα η παρέα του και ότι κατά τις 11 το βράδυ βρήκαν να καθίσουν.

Κατά τις 12 παρά πήγα σπίτι μας και κατά τις 12 και 5 χτύπησε τηλέφωνο. Ήταν ο αδελφός μου και μου είπε: "Τρέχα στην Τσαλδάρη χτύπησαν το παιδί".

Όταν έφτασα στην Τσαλδάρη είχε κίνηση, ακούγονταν σειρήνες. Βλέπω τη Χρύσα, τη φίλη του Παύλου να κάθεται στο πεζοδρόμιο και να έχει στα πόδια της τον Πάυλο, ήταν ακίνητος. Μου είπανε ότι τον μαχαιρώσαν,  πίστευα ότι έχει μόνο γρατζουνιές.

Πήγε το μυαλό μου στη Χρυσή Αυγή ,γιατί τα τραγουδια του τους ενοχλούσαν.

Σκεφτόμουν ότι οι μαχαιριές ήταν για να τον φοβήσουν.

Ρώτησα τη Χρύσα, επειδή δεν είδα πολλά αίματα στο έδαφος, γιατί είναι ακίνητος ο Παύλος;

Αργότερα έμαθα ότι ήταν επαγγελματικό χτύπημα. Του φώναζα, Παύλο, Παύλο...

Η Χρύσα φώναζε  στον αστυνομικό "ρε καθίκι, τώρα ήρθες να βοηθήσεις ,όταν χτυπούσαν τα παιδιά πού ήσουν;"

Στο σημείο ήταν και άλλα άτομα γύρω, δεν είδα διακριτικά της Χρυσής Αυγής.

Δεν πίστεψα την Χρυσα, νόμιζα ότι είναι ζωντανός, νόμιζα ότι είχε λιποθυμήσει.

Μετά μου έκανε εντύπωση που το ασθενοφόρο δεν έβαλε σειρήνα. Όταν φτάσαμε στο Γενικό Κρατικό μου είπαν ότι το παιδί έφυγε. «Γιατί;», ρώτησα, επειδή καθυστέρησε 20 λεπτά το ασθενοφόρο; «Όχι», μου είπαν, και έξω από το νοσοκομείο να τον χτυπούσαν, θα πέθαινε ήταν πολύ επαγγελματικό το χτύπημα. Μετά σκεφτόμουν «πώς να ειδοποιήσω τη μάνα του Παύλου;».  Ρώταγα τον Παύλο, «πώς να το πω στη μάνα σου;».

Σκέφτηκα να βάλω ένα συγγενή να φυλάξει το παιδί για να της το πω. Της είπα ότι το παιδί χτύπησε στο κεφάλι και εκείνη ήρθε στο νοσοκομείο κι εκεί έμαθε από τους γιατρούς τι είχε γίνει...

Μετά ρώτησα την Χρύσα, τι έγινε; Μου είπε «καθόμασταν οι τρεις μας στην καφετέρια και ο Παύλος πήρε κάποια τηλέφωνα και ήρθαν κάποιοι φίλοι του, 5-6 ατομα. Βγήκαμε έξω και ακούγαμε υβριστικά συνθήματα «κότες, θα σας σκοτώσουμε κλπ».

Δεν ξέραμε για ποιο λόγο μας βρίζανε.

Μετά μου είπε ότι ήρθε ένα άτομο και είπε «μην ανησυχείτε θα τους μιλήσω και θα φύγουν», κάτι τους είπε και μετά λέει «μπορείτε να φύγετε». Από το ντύσιμό τους και τις μπότες κατάλαβαν ότι ήταν Χρυσαυγίτες.

Η αστυνομία ήταν στο σημείο, 4-6 άτομα της ΔΙΑΣ. Το λέω αυτό, γιατί ήταν στην πλευρά των Χρυσαυγιτών.

«Επαγγελματίας δολοφόνος ο Ρουπακιάς»

Όταν ξεκίνησε να φύγουν ο Παύλος και η παρέα του πήγαν στην Τσαλδάρη. Από τους 60 Χρυσαυγίτες είχαν ξεκόψει περίπου 20 άτομα και άρχισαν να τους κυνηγάνε. Ο Πάυλος σταμάτησε,  εκεί τον προλάβανε, καθίσανε στη νησίδα και κάνανε επιθέσεις στον Παύλο. Τον χτυπούσαν και του έλεγαν να φύγει. Εκεί ήταν μόνος του και άρχισαν να τον παρεμποδίζουν, είχαν τον λόγο τους...

Η Χρύσα είπε στους αστυνομικούς «τα χτυπάνε τα παιδιά δεν πάτε να βοηθήσετε;».

 Ήταν τακτικές οι επιθέσεις τους,  2-3 ατόμα ξέκοβαν από τους 20 και πήγαιναν προς τον Παύλο, ο γιος μου δεν μπορουσε να απομακρυνθεί τον παρεμπόδιζαν, τον στρίμωχναν.

Μέχρι που εμφανίζεται ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς, είδα μετά στο βίντεο ότι τον παρατηρούσε από απόσταση 50 μέτρων.

Δεν μπορείς να πας να σκοτώνεις και να κάνεις τέτοια κίνηση,  άκουσα να λένε ότι τον μαχαίρωσε και έστριψε το μαχαίρι. Αυτό το γύρισμα έχει συνέπεια να χυθεί το αίμα εσωτερικά και να μην τρέχει έξω, γι' αυτό δεν είδα και αίματα στο πεζοδρόμιο.

Υπήρχε και δεύτερη μαχαιριά. Ο Παύλος άντεξε 4 λεπτά και έδειξε το δολοφόνο. Φώναξε, «αυτός με μαχαίρωσε» και σήκωσε τη μπλούζα του και έδειξε τα τραύματα. Την ώρα που τον πλησίαζε ο Ρουπακιάς ακούστηκε από την πλευρά των 20 ατόμων «ελάτε πίσω, είναι δικός μας».

Οι αστυνομικοί φαίνονταν να κυνηγάνε πιο πολύ τα θύματα από τους δράστες. Έμαθα ότι ο Ρουπακιάς πριν από περίπου 20 λεπτά είχε μιλήσει με το γιο μου και τη παρέα του και ρωτούσε πού είναι το "Κοράλι". Το έκανε γιατί ένας επαγγελματίας τα ζυγίζει όλα, ήθελε να δει με ποιον έχει να κάνει...

Την τελευταια στιγμή του φώναξε ο γιος μου «πού πας ρε, με μαχαίρωσες και φεύγεις;».

«Ο γιος μου τους ενοχλούσε»

Πρόεδρος: Γνωρίζονταν μεταξύ τους;

Π.Φύσσας: Από ό,τι ξέρω όχι, ήταν άγνωστοι μεταξύ τους.

Πρόεδρος: Ποιο ήταν το κίνητρο;

Π.Φύσσας: Το κίνητρο είναι ότι αυτή η οργάνωση κλείνει τα στόματα σε φωνές που είναι αντίθετες. Ο γιος μου τους ενοχλούσε, τα τραγούδια του, που είναι κατά του φασισμού. Ήταν ευρέως γνωστά τα τραγούδια, του κάνανε συναυλίες, μάζευαν χρήματα και έδιναν σε αστέγους.

Όταν βρίζεις κάποιους και νομίζεις ότι είσαι ο Ελληναράς, που θα σώσεις την πατρίδα σου , γιατί αυτό το στυλάκι έχει ο Ρουπακιάς, ότι οι κακοί πρέπει να πεθαίνουν. Όταν τον μαχαίρωσε είχε ένα ύφος «Έτσι σκοτώνουν ρε». Έτσι κάνει και εδώ πολλές φορές, μπορεί να θεωρεί ότι έχει κάνει κάποιο κατόρθωμα.

Από τηλεφώνημα, από κάποιον ανώτερο ειδοποιήθηκε ο Ρουπακιάς, δεν το έκανε μόνος του. Εντολή πήρε να σηκωθεί από την καρέκλα, «εγέρθητι» δεν λένε; Δεν κάνουν κάτι χωρίς εντολή, ιεραρχικά το κάνουν από τον Αρχηγό τους. Δεν έχουν χτυπήσει μετανάστες, εδώ το Πέραμα;

Ήθελαν να προκαλέσουν ένα κακό, δεν ξερω αν υπήρχε σχέδιο, όμως πάνε στο σημείο όπου είναι το μνημείο και το σπιλώνουν, γράφουν σύμβολα της Χρυσής Αυγής, σαν να λένε καλά πήγαμε και το κάναμε.

Η δίκη διεκόπη σε αυτό το σημείο.

Την συνέντευξη Μιχαλολιάκου "ζητά" η πολιτική αγωγή

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής, κατέθεσαν σήμερα το πρωί αίτημα στο δικαστήριο με το οποίο ζητούν να συμπεριληφθεί στα αναγνωστέα έγγραφα της δίκης η συνέντευξη Μιχαλολιάκου, στην οποία είχε αναφερθεί στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην συνέντευξη αυτή η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε δηλώσει ότι η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.