X

Ξεκινά η δίκη για την ποσότητα «μαμούθ» ηρωίνης του Noor One

Στο Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεση των άνω των δύο τόνων ηρωίνης, που είχε εντοπιστεί σε πλοίο στην Ελευσίνα.

Ant1news

Ξεκινά αύριο Τρίτη η εκδίκαση της υπόθεσης διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor –One, από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Πειραιά. Το πλοίο είχε ξεκινήσει από το Ντουμπάι και είχε εντοπιστεί στην Ελευσίνα πριν από ενάμιση περίπου χρόνου.

Από τους 33 κατηγορούμενους για την υπόθεση, εκ των οποίων οι 25 είναι προφυλακισμένοι, έχουν κληθεί να καταθέσουν 12. Η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ένας πλοιοκτήτης, ένας έμπορος αυτοκινήτων κι έντεκα μέλη του πληρώματος του πλοίου, ινδικής και τουρκικής υπηκοότητας.

Ένας εκ των Τούρκων υπηκόων, ο 45χρονος Σερχάν Μπασκαλέ, τετραπληγικός εκ γενετής, μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση, στον Ερυθρό Σταυρό με αυτοάνοσο νόσημα.

Τους περισσότερους κατηγορούμενους βαραίνουν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ άλλοι κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, αφού στο πλοίο είχαν εντοπιστεί 18 τόνοι λαθραίων καυσίμων σε οκτώ δεξαμενές.

Το πλοίο φέρεται να βρισκόταν στα τέλη Απριλίου του 2014 στο λιμάνι Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στις αρχές Μαΐου απέπλευσε σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά του Ομάν και λάντζα του φόρτωσε το παράνομο εμπόρευμα με προορισμό την Ελλάδα.

Δύο τόνοι και 120 κιλά ηρωίνης ήταν κρυμμένα με μελετημένο και καλά σχεδιασμένο τρόπο στο πλοίο, τέτοιον που έκανε ιδιαίτερα δύσκολο τον εντοπισμό τους.

Δύο αποθήκες στο Κορωπί και η έπαυλη του επικεφαλής στη Φιλοθέη δέχονταν, μόνο νυχτερινές ώρες, τις ποσότητες των ναρκωτικών, ενώ κοντά στο πλοίο είχε μισθωθεί μια μικρή αποθήκη.

Η μεταφορά του φορτίου έγινε σε τρεις δόσεις, με διαφορετικά οχήματα και διαφορετικούς τρόπους.

Η κατασχεθείσα ποσότητα καταστράφηκε σε υψικάμινο εκτός Αθηνών, παρουσία εισαγγελέα.