X

Καταθέτει η αδελφή του Παύλου Φύσσα

Συνεχίζεται η κατάθεση της Ειρήνης Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία διεκόπη λόγω συναισθηματικού φόρτου της κοπέλας.

Ant1news

Συνεδριάζει και πάλι το δικαστήριο του Κορυδαλλού, για την εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Μετά την κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα και της συζύγου του και μητέρας του Παύλου, Μάγδας, καταθέτει η κόρη τους Ειρήνη.

Η δύο ημερών κατάθεση της Μάγδας Φύσσα έγινε σε υπερφορτωμένο κλίμα, με τη μητέρα του δολοφονηθέντος από τον Γιώργο Ρουπακιά μουσικού να κατηγορεί ευθέως τη Χρυσή Αυγή ότι είναι εγκληματική οργάνωση και να «δείχνει» τον βουλευτή της Γιάννη Λαγό ως εντολέα της δολοφονίας.

Επιπλέον, επικαλέστηκε βίντεο στο οποίο ο πυρηνάρχης της ΧΑ στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης δηλώνει ευθαρσώς ότι λαμβάνει εντολές από τον Λαγό. Το βίντεο δεν έχει ακόμα προβληθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου, όμως λίγο μετά την τελευταία συνεδρίαση της έδρας, την περασμένη Τρίτη, δόθηκε στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνοντας την κατάθεση της κ.Φύσσα, σχετικά με το ότι τα μέλη της οργάνωσης δρουν κατόπιν εντολών του Λαγού και προκαλώντας αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα.

Η Ειρήνη Φύσσα ξεκίνησε να καταθέτει, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της μητέρας της, η οποία συνοδεύτηκε από την ρίψη μπουκαλιού με νερό στον Γιώργο Ρουπακιά.

Η νεαρή κοπέλα περιέγραψε, όταν ξεκίνησε την κατάθεσή της στο δικαστήριο, τη στιγμή που πήγε στο Νοσοκομείο να δει τον αδελφό της. "Τον είδα παγωμένο... νεκρό. Δεν μπορούσα να φανταστώ τι είχε γίνει. Παρακαλούσα να σηκωθεί για να φύγουμε. Δύο χρόνια τώρα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας". Αυτά ήταν όσα μπόρεσε να πει στο δικαστήριο η Ειρήνη Φύσσα.

 

Λίγα λεπτά αργότερα, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και η πρόεδρος διέκοψε την διαδικασία για σήμερα 9 το πρωί.