X

Δεν θα καταθέσει σήμερα η Ειρήνη Φύσσα

Κλινήρης δήλωσε η αδελφή του Παύλου Φύσσα, η οποία επρόκειτο να καταθέσει σήμερα. Στο βήμα φίλος του Παύλου και μάρτυρας.

Ant1news

Tης Λίας Κοντοπούλου

Δεν κατέθεσε η αδελφή του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι συνήγοροί της προσκόμισαν ιατρική βεβαίωση ότι λόγω της κακής ψυχολογικής της κατάστασης αδυνατεί να προσέλθει στο δικαστήριο και ζήτησαν η κατάθεση της να συνεχιστεί όταν η ίδια αισθανθεί καλύτερα. Η Ειρήνη Φύσσα είχε ξεκινήσει την κατάθεσή της, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της μητέρας της Μάγδας, η οποία χαρακτηρίστηκε από ένταση όταν πέταξε ένα μπουκάλι νερού στον Γιώργο Ρουπακιά.

Η Ειρήνη Φύσσα περιέγραψε όταν ξεκίνησε την κατάθεσή της στο δικαστήριο, τη στιγμή που πήγε στο Νοσοκομείο να δει τον αδελφό της. "Τον είδα παγωμένο... νεκρό. Δεν μπορούσα να φανταστώ τι είχε γίνει. Παρακαλούσα να σηκωθεί για να φύγουμε. Δύο χρόνια τώρα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας". Αυτά ήταν όσα μπόρεσε να πει στο δικαστήριο η Ειρήνη Φύσσα. Λίγα λεπτά αργότερα, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και η πρόεδρος διέκοψε την διαδικασία.

Η δίκης συνεχίστηκε με την κατάθεση του Παύλου Σεϊρλή, φίλου του Παύλου Φύσσα, ο οποίος ήταν μαζί με την παρέα του μουσικού τη μοιραία βραδιά. Περιέγραψε στο δικαστήριο το τι συνέβη στην καφετέρια Κοράλι, αλλά και στον τόπο της δολοφονίας. Μάλιστα κατέθεσε στο δικαστήριο ότι λίγα λεπτά πριν ο Γιώργος Ρουπακιάς είχε συναντηθεί με την παρέα του Παύλου Φύσσα στο δρόμο και ρωτούσε ποια είναι η οδός Κεφαλληνίας. Οδηγούσε ένα αυτοκίνητο και στο πίσω κάθισμα ήταν δύο γυναίκες, ενώ υπήρχε και συνοδηγός. Ο κ. Σεϊρλής κατέθεσε πως, από τις φωτογραφίες που του έδειξαν στην Ασφάλεια, αναγνώρισε πως ήταν η Θεώνη Σκαρπέλη, σύζυγος του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη και η Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη, σύζυγος του Ιωάννη Άγγου που βρισκόταν στο Κοράλλι και φέρεται να κινητοποίησε το τάγμα εφόδου.

 

"Μας ρωτάει με έντονο ύφος, αν γνωρίζουμε ποια είναι η Κεφαλληνίας. Ο Παύλος του λέει, αδελφέ, εδώ είναι και στη συνέχεια έφυγε γκαζωμένος", κατέθεσε στο δικαστήριο.

Ο φίλος του Παύλου Φύσσα κατέθεσε στο δικαστήριο όσα συνέβησαν από τη στιγμή που ο ίδιος και η παρέα του έφυγαν από την καφετέρια και αποφάσισαν να περπατήσουν, καθώς δεν μπορούσαν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους γιατί στο σημείο που τα είχαν σταθμεύσει είχε μαζευτεί ομάδα Χρυσαυγιτών. Όπως είπε ο κ. Σεϊρλής, η ομάδα των μαυροντυμένων που κρατούσαν ρόπαλα ή καδρόνια, όπως ανέφερε, τους κυνήγησε και κάποια στιγμή εγκλώβισε-απομόνωσε τον Παύλο Φύσσα και λίγο πιο πέρα έναν ακόμη φίλο τους. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως και ο ίδιος δέχτηκε χτύπημα από τον κατηγορούμενο Αναστάσιο-Μάριο Αναδιώτη.

Περιέγραψε ότι ο ίδιος και άλλα τρία άτομα από την παρέα, τρέχοντας, βρέθηκαν σε μια πιλοτή για να κρυφτούν, κοντά στην Τσαλδάρη όπου είχε εγκλωβιστεί ο Παύλος. «Εγώ, από εκεί που βρισκόμουν, είδα μέχρι του σημείου που μπήκε ανάποδα στον δρόμο το ασημί αυτοκίνητο του Ρουπακιά και είδα ν’ ανοίγει η πόρτα του οδηγού, ακριβώς στο ύψος που γινόταν η επίθεση στον Παύλο. Δεν είδα να τον μαχαιρώνει. Δεν είχα οπτική».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα ελάχιστα λεπτά μετά εμφανίστηκε ομάδα ανδρών της ΔΙΑΣ. 

 

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας περιέγραψε τη σκηνή που οι φίλοι του Παύλου Φύσσα βρέθηκαν στο ίδιο κελί στο αστυνομικό τμήμα με τον Γιώργο Ρουπακιά.

"Τους ζητήσαμε να μην μας βάλουν στο ίδιο κελί με την άλλη ομάδα. Μας έβαλαν μαζί με έναν κύριο, που εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι ήταν ο δολοφόνος του Παύλου. Μιλούσε συνέχεια στο κινητό του. Μας είπε ότι ήταν περαστικός και ότι δεν γνωρίζει το λόγο που τον είχαν οδηγήσει εκεί. Στην αρχή μας είπε "μη νομίζετε επειδή φοράω τα ίδια άρβυλα ότι είμαι από αυτούς". Όταν μάθαμε από το νοσοκομείο ότι ο Παύλος δεν ζει,  αυτός ζήτησε να τον μεταφέρουν αλλού. Τότε σκεφτήκαμε μήπως είναι αυτός ο δολοφόνος."

Δεν κινούνται χωρίς εντολή από πάνω. Όλα είναι αλυσίδα

Ο Παύλος Σεϊρλής είπε στο δικαστήριο ότι ουδέποτε ο Φύσσας είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τη Χρυσή Αυγή ή με κάποιον άλλο. Και για τον εαυτό του όμως ο μάρτυρας είπε ότι δεν είχε ασχοληθεί ποτέ μαζί τους.

"Όλοι μας είμαστε υπέρ του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Ο Παύλος ήταν μέντορας, πάντα μου έλεγε να θέλω το καλό για τους ανθρώπους. Δεν δημιουργούσε καταστάσεις. Αν ψάξετε, θα δείτε ότι έκανε συναυλίες για απόρους, στην χιπ-χοπ κοινότητα είναι αναγνωρισμένο το έργο του. Δεν είχε συμβεί ποτέ κάτι να έρθει σε αντιπαράθεση με τη Χρυσή Αυγή. Τα μηνύματα στα τραγούδια μας είναι κοινωνικά, τώρα αν κάποιοι ενοχλούνται..."

"Δείχνουν να είναι οργάνωση τρελών, που θέλουν να δολοφονούν ανθρώπους ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας και ό,τι άλλο. Αν δεν είσαι μαζί τους είσαι εχθρός τους. Η οργάνωση τους κινείται όπως ο στρατός, χωρίς εντολή δεν κάνουν τίποτα, ατομικά δεν κινείται κανείς, αριθμητικά προσπαθούν να έχουν την υπεροχή και πάντα είναι οπλισμένοι. Ακόμα και ο γραμματέας του κόμματός τους είπε ότι αναλαμβάνει την πολιτική  ευθύνη. Δεν κινούνταν χωρίς εντολή από πάνω. Όλα είναι αλυσίδα" είπε ο κ.Σεϊρλής.

 

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην άποψη που έχει σχηματίσει μελετώντας τα στοιχεία της υπόθεσης. Όπως τόνισε, σίγουρα υπήρξε εντολή του Γιάννη Λαγού για την επίθεση και τη δολοφονία. «Είναι ο άνωθεν του Πατέλη. Ο Πατέλης έχει πάρει εντολή από τον Λαγό για να ξεκινήσει την επίθεση σε μας. Θεωρώ ότι ήταν όλο προσχεδιασμένο… Όταν πας με οπλισμό σε έναν χώρο, σίγουρα δεν πας να χαϊδέψεις αυτιά, πας να κάνεις κακό».

"Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι απόγονοι των ναζί, φαίνεται από τους συμβολισμούς τους, τους χαιρετισμούς τους. Είναι στρατός, όλα πάνε βάσει εντολών, οι ίδιοι λένε ότι είναι σπορά των ναζιστών, αυτοί τα λένε.