X

Ορατός ο κίνδυνος της επιστροφής στη φυλακή για τη Βίκυ Σταμάτη

Μέχρι την Πέμπτη έχει περιθώριο να πληρώσει την εγγύησή της η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου. "Πάγωσε" η ισχύς της υπουργικής Απόφασης για τις εγγυήσεις.

Ant1news

Δεν παρατείνεται τελικά η ισχύς της υπουργικής Απόφασης που προέβλεπε «πάγωμα» της καταβολής εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών που καλούνταν δεκάδες κρατούμενοι να πληρώσουν για να αποφυλακιστούν.

Μεταξύ αυτών ήταν και η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία κλήθηκε να πληρώσει ως εγγύηση 50.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερη. Ωστόσο, η ίδια έκανε χρήση της κοινής υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και η οποία ανέστειλε μέχρι τις 31 Οκτωβρίου την καταβολή εγγυοδοσιών, λόγω των capital controls. Έτσι, κατάφερε να αποφυλακίσει ελπίζοντας ότι θα έχει το χρόνο να συγκεντρώσει το ποσό, καθώς αναμενόταν παράταση της ισχύος της υπουργικής απόφασης.

Το «πάγωμα» όμως που αποφασίστηκε σήμερα  καθιστά «εύθραυστη» την ελευθερία της Βίκυς Σταμάτη, η οποία καλείται να καταβάλλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέχρι τις 5 Νοεμβρίου το ποσό της εγγύησης. Διαφορετικά ο εφιάλτης της φυλακής θα ζωντανέψει ξανά για τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου.