X

Στο ΣτΕ προσφεύγει η Βίκυ Σταμάτη για να παραταθεί η αναστολή της εγγυοδοσίας της

Ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη υπέβαλε αίτηση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ζητώντας την ακύρωση αλλά και την αναστολή της απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Να παγώσει εκ νέου η καταβολή της εγγύησης των 50 χιλιάδων ευρώ που της έχει επιβληθεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ζητεί η Βίκυ Σταμάτη.

Μέσω του συνηγόρου της Γ.Παγορόπουλου κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία στρέφεται κατά της απόφασης του υπουργείου Δικαιοσύνης που δεν παρατείνει την ισχύ της ΚΥΑ που λήγει αύριο και που είχε «παγώσει» τις εγγυοδοσίες λόγω των τραπεζικών περιορισμών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, εντός πέντε ημερών, από την λήξη ισχύος της, θα πρέπει να καταβληθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα ποσά της εγγυοδοσίας που έχουν επιβληθεί σε όσους αποφυλακίστηκαν αυτό το διάστημα.

Ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη υπέβαλε αίτηση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ζητώντας την ακύρωση αλλά και την αναστολή της απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας πως είναι αυθαίρετη και άνευ αντικειμένου, εφόςον εξακολουθούν να ιςχύουν οι τραπεζικοί περιοριςμοί (capital controls).Ο κ. Παγορόπουλος ζήτησε επίσης την έκδοση προσωρινής διαταγής η οποία πρόκειται να συζητηθεί τη Δευτέρα στο ΣτΕ.