X

Ακυρώθηκε οριστικά η απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές

Το ΣτΕ με πλειοψηφική του απόφαση δικαίωσε την  εταιρεία και τα συνδικάτα που είχαν προσφύγει κατά της απόφασης Σκουρλέτη που έβαζε «λουκέτο» στα μεταλλεία.

Ant1news

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες, ακυρώνει οριστικά την απόφαση του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, μέσω της οποίας ανακαλούσε την λειτουργία των  μεταλλείων χρυσού της εταιρείας  "Ελληνικός Χρυσός", στις Σκουριές.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές και αφού προηγήθηκαν δυο διασκέψεις κεκλεισμένων των θυρών οι δικαστές αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να κάνουν δεκτές τις προσφυγές τόσο της εταιρείας, όσο και σωματείων της περιοχής συμπεριλαμβανομένου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής.

Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη μετά την απόφαση του Ε΄  Τμήματος του ΣτΕ, περί τα τέλη Αυγούστου,  η οποία αποτέλεσε προπομπό της απόφασης που ελήφθη  κατά τις δύο διασκέψεις   της Ολομέλειας του ΣτΕ.

 Οι δικαστές κατέρριψαν τον βασικό λόγο που επικαλέστηκε ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος ανέφερε ότι παραβιάστηκε  ο όρος με τον οποίο  οι δοκιμές των κοιτασμάτων της  Ολυμπιάδας και των Σκουριών έπρεπε να γίνουν επιτόπου, εντός  των εγκαταστάσεων των μεταλλείων και όχι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Outotec στην Φινλανδία. Οι δικαστές αντέτειναν πως αυτό δεν αρκεί  για να αποτελέσει  λόγο ανάκλησης της άδειας.

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ,  αναμένεται να  δημοσιευθεί μέσα στον μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταχύτητα εκδίκασης της υπόθεσης και κατάληξης σε απόφαση  υπήρξε απρόσμενη από όσους παρακολουθούν στενά την υπόθεση, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας αναμενόταν να εκδώσει την απόφασή του μέχρι το τέλος της χρονιάς.