X

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στον Κουμουτσάκο

Μία σύλληψη, 30 προσαγωγές, ταυτοποίηση 4 ατόμων τα οποία αναζητούνται. Σεσημασμένος ο ένας εκ των δραστών. Στον εισαγγελέα ο συλληφθείς.

Ant1news

Σε περισσότερες από 30 προσαγωγές έχουν προχωρήσει το τελευταίο 24ωρο οι αρχές, στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στον Γιώργο Κουμουτσάκο, την Πέμπτη, στην Πλατεία Συντάγματος.

Ήδη έχει συλληφθεί ένας άνδρας, ο οποίος σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα, ενώ άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων είναι και μία γυναίκα, αναζητούνται από την Κρατική Ασφάλεια, για να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Όλοι έχουν ταυτοποιηθεί και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τουλάχιστον δύο από αυτούς έχει εξακριβωθεί ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς στα σπίτια τους βρέθηκαν αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής, αλλά και δύο φυσίγγια των 7,62 mm και δύο σουγιάδες.

Ο ένας εκ των δύο είναι σεσημασμένος για ρατσιστική επίθεση και ληστεία σε βάρος αλλοδαπών. Πρόκειται για τον άνδρα με το μαύρο τζόκεϊ, που φαίνεται σε βίντεο να χτυπάει με γροθιά τον βουλευτή. Όσον αφορά στη γυναίκα που αναζητείται, είναι πιθανότατα εκείνη που έσκισε το σακάκι του Γιώργου Κουμουτσάκου και τον χτύπησε με κλωτσιά.

 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Αττικής για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την απρόκλητη επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, κατά τη διάρκεια του Παμποντιακού Συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, έχει διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.