X

Αποκαλύψεις “φωτιά” στα ηχητικά ντοκουμέντα που κατέθεσε ο Πανούσης

“Πονοκέφαλος” για την κυβέρνηση οι καταγγελίες Πανούση. Ανάβουν «φωτιές» τα αποσπάσματα συνομιλίας που είχε έγκλειστος με πολιτευτή του κυβερνώντος κόμματος.

Ant1news

Τα ηχητικά ντοκουμέντα, που παρέδωσε στις δικαστικές αρχές ο Γιάννης Πανούσης, περιέχουν αποκαλύψεις-φωτιά, ικανές να δημιουργήσουν μέγιστο πρόβλημα στην κυβέρνηση, καθώς στις συνομιλίες φαίνεται ότι στελέχη του κυβερνώντος κόμματος όχι μόνο συνομιλούν με καταδικασμένους για τρομοκρατική δράση, αλλά και τους δίνουν υποσχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 από δικαστικές πηγές, στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν υποκλέψει ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπάρχουν συνομιλίες ηγετικών μορφών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών αφορά σε νομοθετήματα και φωτογραφικές διατάξεις, που ζητούν οι Πυρήνες της Φωτιάς, όπως η εξαίρεσή τους από τις φυλακές τύπου Γ.

Τα νομοθετήματα αυτά, όμως, δεν πέρασαν. Αυτό προκάλεσε την οργή των Πυρήνων και ειδικά ενός από τα ηγετικά στελέχη, που σε επόμενο τηλεφώνημά του μιλά σε έντονο ύφος, δείχνοντας έτσι και το θάρρος, που είχε με το συνομιλητή του.

Αυτήν και άλλες συνομιλίες, ανάλογου ύφους και περιεχομένου, κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Γιάννης Πανούσης. Ανέφερε και συγκεκριμένα πρόσωπα για τα οποία, όπως εκτιμά , προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη έχουν διχάσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Από άλλους θεωρούνται πολύ σοβαρές που πρέπει να διερευνηθούν και από άλλους - μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Δικαιοσύνης - σχολιάστηκαν με δηκτικό τρόπο.

 

Ο Γιάννης Πανούσης, στην πολύκροτη συνέντευξη, υπενθύμισε ότι σχεδόν από την αρχή της υπουργίας του είχε εντοπίσει και καταγγείλει φαινόμενα ανοχής έκνομων συμπεριφορών από μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε δεχθεί μάλιστα φραστική επίθεση από τη νεολαία του κόμματος και χρειάστηκε να ζητήσει, όπως λέει, τη στήριξη των υπολοίπων μελών της κυβέρνησης, προκειμένου να κάνει απρόσκοπτα την δουλειά του.

Πανούσης: Μόνη μου ασπίδα η κοινωνία

Μία ανάρτηση γεμάτη νόημα έκανε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ύστερα από την κατάθεση στοιχείων και ονομάτων στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο κ. Πανούσης φαίνεται πως δεν κάνει πίσω στις καταγγελίες του και κάνει λόγο για τις απειλές που δέχεται τόσο για τη δική του ζωή όσο και για της οικογένειά του.