X

Πανούσης: Ούτε από τη Δικαιοσύνη, ούτε από εμένα έγιναν οι διαρροές

Πέντε ώρες κατέθετε ο Γιάννης Πανούσης ενώπιον του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ant1news


Της Λίας Κοντοπούλου 

Αύριο θα συνεχιστεί η κατάθεση του Γιάννη Πανούση στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα. Ο πρώην Υπουργός παρέμεινε επί σχεδόν πέντε ώρες στο γραφείο του εισαγγελικού λειτουργού, ο οποίος ερευνά τόσο τις καταγγελίες Πανούση περί απειλών κατά της ζωής του, όσο και την πιθανή διαρροή απορρήτων εγγράφων με τις επίμαχες συνομιλίες. Μάλιστα, ο πρώην Υπουργός έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να υποβάλει αίτημα στις αρχές να ανευρεθούν και να του δοθούν οι κασέτες με τους διαλόγους. 

Ο κ.Πανούσης εξερχόμενος του Αρείου Πάγου δήλωσε: 

"Η εισαγγελία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Θα συνεχιστεί η κατάθεσή μου και αύριο στις 14:30. Η εμπιστοσύνη που έχω στην ελληνική Δικαιοσύνη ενισχύθηκε. Εκ παραδρομής σε δηλώσεις μου είχα πει ότι οι διαρροές είχαν γίνει από τη γραμματεία του δικαστηρίου. Δεν είναι έτσι. Δεν έγιναν ούτε απ΄τη  Δικαιοσύνη ούτε από εμένα. Τιμάμε τους δικαστές γιατί συμβάλουν στο κράτος δικαίου". 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση γίνεται με παράθεση γεγονότων με χρονολογική σειρά, δηλαδή από τις παλαιότερες επιθέσεις που είχε δεχτεί ο πρώην υπουργός στο Πανεπιστήμιο (2009) και την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο γραφείο του την ίδια περίοδο. Μετά την παράθεση των περιστατικών θα γίνει η σύνδεση των περιστατικών αυτών με τα νεότερα δεδομένα και όσα καταγγέλλει ο πρώην υπουργός. Ο κ. Πανούσης αναμένεται να καταθέσει έγγραφα και να προτείνει μάρτυρες. 

Όσον αφορά στις παλαιότερες επιθέσεις η μεν τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού δικάζεται ήδη στο ακροατήριο με κατηγορούμενους μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, η, δε επίθεση στο Πανεπιστήμιο από αντιεξουσιαστές έχει παραγραφεί καθώς τα πλημμελήματα που είχαν διαπραχθεί ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα.