X

Για δύο κακουργήματα διώκεται ο Μητρόπουλος

Η δίωξη αφορά μη δήλωση δικηγορικής αμοιβής από το εξωτερικό και περιλαμβάνει κατηγορία και για ξέπλυμα χρήματος. Τι απαντά ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος χρήματος άσκησε σε βάρος του Αλέξη Μητρόπουλου η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη.

Η δίωξη αφορά υπόθεση μη έκδοσης απόδειξης για δικηγορική αμοιβή πριν από 16 χρόνια από τον καθηγητή και πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟΥ, το ύψος της φοροδιαφυγής εκτιμάται στις 440 χιλιάδες ευρώ, ενώ με τις προσαυξήσεις έχει πλέον φτάσει σχεδόν στο διπλάσιο.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες δύο δικηγόρων ότι ο Αλέξης Μητρόπουλος δεν τους είχε αποδώσει το μερίδιο από την αμοιβή σε υπόθεση που είχαν χειριστεί και διαπιστώθηκε ότι το επίμαχο ποσό δεν είχε δηλωθεί. Λίγο πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου η Εισαγγελία είχε ζητήσει από τη Βουλή την άρση ασυλίας του Αλ.Μητρόπουλου, γεγονός που είχε οδηγήσει τον τότε Αντιπρόεδρο της Βουλής εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο καθηγητής από την πλευρά του. είχε αντικρούσει τις καταγγελίες με στοιχεία τα οποία έχει προσκομίσει στις ελεγκτικές αρχές και τα διοικητικά δικαστήρια.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος καταγγέλλει "Μαφία και αριστερή αλητεία" σε βάρος του καταγγέλλει ο Αλέξης Μητρόπουλος, μετά τη δίωξη για δύο κακουργήματα. Τονίζει πως πρόκειται για επιχείρηση πολιτικής του εξόντωσης και σπίλωσης, στο οποίο "μετέχουν υπάλληλοι Οικονομικών Υπηρεσιών και Αρχών" και καθιστά υπεύθυνο, "για ό,τι έχει σχεδιαστεί και εκτελείται» σε βάρος του τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.