X

“Κατεπείγουσα” η έρευνα της Εισαγγελίας κατά του Στεργιώτη

Κατά προτεραιότητα η διερεύνηση της μήνυσης από υποψήφιους πράκτορες του ΟΠΑΠ κατά του Προέδρου της ΕΕΕΠ, ως υπαίτιου για το “πάγωμα” των VLTs και την τεράστια ζημία που έχουν υποστεί.

Ant1news

Η δικογραφία που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία εις βάρος του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ), Αντώνη Στεργιώτη, χαρακτηρίστηκε «κατεπείγουσα», ώστε αρμοδίως να ξεκινήσει άμεσα περαιτέρω διερεύνηση σχετικά με τα καταγγελλόμενα στη μηνυτήρια αναφορά.

Οι υποψήφιοι πράκτορες VLTs του ΟΠΑΠ κατέθεσαν προ ημερών μηνυτήρια αναφορά και ζητούν να εξετασθούν οι περιπτώσεις ποινικών παραβάσεων κακουργηματικού χαρακτήρα για την καταχρηστική απόφαση 158/2015 της ΕΕΕΠ που τροποποίησε τον κανονισμό των VLTs κατά παράβαση των όρων της από 4/11/2015 σύμβασης μεταξύ ΟΠΑΠ και Ελληνικού Δημοσίου, απόφαση η οποία -όπως δηλώνουν- προκάλεσε τεράστια ζημία στους παραχωρησιούχους πράκτορες, στο Ελληνικό Δημόσιο και στον ΟΠΑΠ.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΠΑΠ έχει καταθέσει στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου αίτημα διαιτησίας, κατά τα οριζόμενα στην από 2011 Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΠΑΠ Α.Ε. για την εγκατάσταση και εκμετάλλευση 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VLTs), για ζημίες που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής του Oργανισμού, Καμίλ Ζίγκλερ, έχει εκφράσει πάντως την ετοιμότητα  της ΟΠΑΠ «να θέσει σε λειτουργία μέσα σε μερικές εβδομάδες το project των VLTs , στην περίπτωση που αλλάξει ο κανονισμός και υιοθετηθεί ένα ισορροπημένο και ορθολογικό πλαίσιο».

Το παράδειγμα του ΟΠΑΠ χρησιμοποίησε χθες ο ΣΕΒ για να καταδείξει την «εχθρική» στάση της Κυβέρνησης απέναντι σε επιχειρήσεις και επενδυτές που επέλεξαν την Ελλάδα για να τοποθετήσουν τα κεφάλαια τους. Όπως αναφέρεται στο εβδομαδιαίο δελτίο του, «η αθέτηση συμβάσεων και η αδυναμία προστασίας όσων πίστεψαν και επένδυσαν στην Ελλάδα  προκαλεί τεράστια ζημιά σε μια χώρα με ελλειμματική αξιοπιστία», συμπληρώνοντας ότι «η ξαφνική επιβολή επιπλέον φόρων στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ αποτελεί όχι μόνο αθέτηση σύμβασης, αλλά επιπλέον θα αποτύχει παταγωδώς να εξασφαλίσει στο κράτος τα έσοδα που προσδοκά, όπως απέτυχαν και άλλες φοροϋπερβολές των τελευταίων ετών».