X

Στο αρχείο η έρευνα για τις καταγγελίες Πανούση

Τα στοιχεία που έστειλαν στο αρχείο την  εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού περί απειλών κατά της ζωής του.

Ant1news


Της Λίας Κοντοπούλου 

Αρχειοθετείται, εν μέρει, η έρευνα του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημ. Δασούλα, η οποία ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση ότι δεχόταν απειλές κατά της ζωής του. 

Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα δεν προέκυψαν συγκεκριμένες απειλές σε βάρος του Γ. Πανούση στο πλαίσιο των συζητήσεων του συνεργάτη του Υπ. Δικαιοσύνης Π. Λάμπρου με κρατουμένους, αλλά ούτε ότι άλλα πολιτικά πρόσωπα  απείλησαν τον πρώην Υπουργό μέσω κρατουμένων. 

Σύμφωνα με τα σημειώματα των συνακροάσεων της Αστυνομίας όπου  έχουν καταγραφεί κρατούμενοι να μιλούν απειλητικά όχι μόνο για τον Γ. Πανούση, αλλά και για άλλους Υπουργούς αλλά και στελέχη της ΝΔ και δικαστές, ο Π. Λάμπρου μιλούσε θετικά για το πρόσωπο του πρώην Υπουργού. Επιπλέον, από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι ο Γ. Πανούσης ουδέποτε υπονόησε ότι ο  Π. Λάμπρου  είχε σχέσεις με την τρομοκρατία. 

Από την έρευνα που αφορούσε τα αδικήματα της παράνομης βίας, της βίας κατά πολιτικού κόμματος και της διατάραξης ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας (κατάληψη Πρυτανείας) μόνο για το τρίτο σκέλος δόθηκε παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για ηθική αυτουργία στην κατάληψη.  

Ο κ. Δασούλας συνεχίζει την έρευνα για την μηνυτήρια αναφορά που είχαν υποβάλει οι υπουργοί Παρασκευόπουλος και Τόσκας σχετικά με τη διαρροή διαλόγων από καταγραφές της ΕΥΠ.