X

Ρακιντζής: Δεν επηρεάζει τις αποφάσεις μου η ετυμηγορία του ΣτΕ

"Προφανώς έχει λήξει η θητεία μου, αλλά οι κυβερνήσεις μού λένε "κάνε τη δουλειά σου"", τονίζει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Ant1news

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής παίρνει θέση για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και τονίζει ότι μπορεί η θητεία του να έχει λήξει, αλλά οι αρμόδιοι του ζητούν να παραμείνει στη θέση του.

«Το πρώτο πράγμα που λέω εγώ και συζητώ με τον αρμόδιο Υπουργό και σας ξεκαθαρίζω ότι έχει λήξει η θητεία μου, είναι ένα θέμα σας το λέω, το ξέρουν όλοι και μου λένε «κάνε τη δουλειά σου, κάτσε εκεί που είσαι», δηλώνει ο κ. Ρακιντζής και επισημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, απλώς δημιουργούνται εντυπώσεις.

«Οι παραπομπές που κάνω, τα πορίσματα που συντάσσω, δεν είναι εκτελεστές διοικητικές πράξεις ώστε να προσβληθούν, είναι προπαρασκευαστικές. Δεν υπάρχει θέμα, γιατί μόνο αυτό εξετάστηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Και δεύτερον, το υπόλοιπο κομμάτι δεν επικυρώνει διοικητικές πράξεις, μόνο οι διοικητικές πράξεις είναι άκυρες», τόνισε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στο Βήμα Fm και πρόσθεσε:

«Οι υπόλοιπες, δηλαδή οι εντολές προς προσφυγή, τα πορίσματα που συντάσσω, δεν είναι διοικητικές πράξεις εκτελεστές, είναι προπαρασκευαστικές, κι αυτό σημαίνει ότι στην τελική κρίση δεν περιλαμβάνεται το δικό μου πόρισμα, η δικιά μου προπομπή. Είναι αυτό, ότι η πολιτική δεν λαμβάνεται από κάθε κυβέρνηση για να επιλύσει το θέμα. Εφόσον λειτουργεί, σου λέει «άστο να λειτουργεί να λειτουργήσω πιο επείγοντα θέματα».