X

Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία Φύσσα και τη δράση της Χρυσής Αυγής

Σοκάρουν τα στοιχεία ενός νέου μάρτυρα για τη νύχτα της δολοφονίας του Φύσσα. Αναγνωρίζει πως η ΧΑ είναι στρατιωτική οργάνωση και ζητά προστασία για να καταθέσει.

Ant1news

Λεπτομέρειες για το βράδυ της δολοφονίας του Πάνου Φύσσα αλλά και για τη δράση της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει ένας νέος μάρτυρας, πρώην στέλεχος της οργάνωσης, ο οποίος έζησε από κοντά τα επεισόδια που προηγήθηκαν του φόνου στην Παναγή Τσαλδάρη.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του επί 10 χρόνια στελέχους της Χρυσής Αυγής, στοιχεία της οποίας φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα ήταν εκεί, συμμετείχε στην επίθεση και είδε τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη να βρίσκεται στο σημείο και να μιλάει με τον υπεύθυνο ασφαλείας της τοπικής οργάνωσης.

«Φορούσαμε στολές παραλλαγής, κρατούσαμε κράνη και ρόπαλα. Επιτεθήκαμε στον Φύσσα και την παρέα του. Προσπαθούσαν να αμυνθούν», αποκαλύπτει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι προτίθεται να καταθέσει όσα γνωρίζει, αρκεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, καθώς εκφράζει φόβους για τη ζωή του.

Ο μάρτυρας σημειώνει ότι του έκανε εντύπωση που οι αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, έμειναν άπραγοι και προσθέτει: «Ο Ρουπακιάς ήταν ήδη στην Τσαλδάρη, είχε έρθει με το αυτοκίνητό του. Κάποιος φώναξε «μπάτσοι» και νόμισε πως θα διαλύονταν. Εκείνος έφυγε μόνος του αλλά είδε χρυσαυγίτες να τρέχουν προς τα στενά να κρυφτούν. Δεν είδα ποιοι συνελήφθησαν, δεν ξέρω ποιοι έμειναν. Ξέρω ότι ο Ρουπακιάς είχε μείνει πίσω».

Συγκλονίζει μάλιστα η αποκάλυψη ότι ο Ρουπακιάς ζητούσε από την οργάνωση να του αναθέσουν να σκοτώσει κάποιον, αν και δηλώνει άγνοια για το εάν πήρε τελικά εντολή από ανωτέρους του να αφαιρέσει τη ζωή του Φύσσα, ο οποίος, όπως λέει ο μάρτυρας, ήταν στοχοποιημένος καθώς η Χρυσή Αυγή δεν μπορούσε να δεχθεί ότι κάποιος στη Νίκαια τραγουδούσε κατά της οργάνωσης.

Τέλος, ο ίδιος αναφέρει ότι όσοι ήταν μέλη της ΧΑ, δέχονταν στρατιωτικά παραγγέλματα, όπως στο στρατό, ενώ σημείωσε ότι η οργάνωση είχε «άκρες» ακόμα και μέσα στην Αστυνομία ή στις φυλακές.