X

Ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξη στον Μαζιώτη

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον Νίκο Μαζιώτη του Επαναστατικού Αγώνα.

Ant1news


Ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξη επέβαλετο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στον Νίκο Μαζιώτη, λίγες ημέρες μετα την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

  Το κατηγορητήριο αφορούσε όσα φέρεται να έκανε ο Μαζιώτης μετά το 2012 με την παραβίαση των όρων εμφάνισής του κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η πρώτη δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα.

Στο εδώλιο εκτός από τον Νίκο Μαζιώτη κάθονταν ο Αντώνης Σταμπούλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, και ο Γιώργος Πετρακάκος στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 34 ετών.

Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η Πόλα Ρούπα η οποία καταδικάστηκε μόνον για πλημμελήματα ενώ για τα κακουργήματα η δικογραφία διαχωρίστηκε και θα δικαστεί για αυτά όταν και εφόσον συλληφθεί.

Οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν, μεταξύ άλλων, για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση,  έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδος  στην οδό Αμερικής στις 10.4.2014, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεων καθώς και κατηγορίες για δύο ληστείες στη Κλειτορία και τα Μέθανα.

Ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι  στις 16/7/ 2014 οπότε και συνελήφθη τραυματισμένος.