X

Γιωτόπουλος: Ζητώ άμεσα αποφυλάκιση

Κάνει λόγο για παραχάραξη του νόμου για να μην αποφυλακιστεί. Ζητά να βγει από τη φυλακή λόγω ηλικίας αλλά και σπουδών που έκανε ως έγκλειστος.

Ant1news

 

Την αποφυλάκισή του υπό όρους ζητά εδώ και τώρα ο καταδικασμένος ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Ο Γιωτόπουλος, ο οποίος έχει εκτίσει περίπου 14 έτη φυλάκισης και διανύει το 72ο έτος της ηλικίας του κατέθεσε και σχετική αίτηση, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε.

Με επιστολή του στην εφημερίδα «Έθνος» τονίζει ότι δικαιούται την υπό όρους απόλυσή του από τις φυλακές και κάνει λόγο για παραχάραξη του νόμου για να μην αποφυλακιστεί.

Ο ίδιος επικαλείται δε το άρθρο 105 του Ποινικού Κώδικα, που αναφέρει ότι το χρονικό διάστημα των τριών πέμπτων περιορίζεται στα δύο πέμπτα της ποινής που επιβλήθηκε και προκειμένου για ισόβια κάθειρξη, τα 19 έτη περιορίζονται σε 15, αν ο κατάδικος έχει υπερβεί το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του.

«Η άλλη άποψη δεν είναι απλώς στρεψοδικία αλλά ισοδυναμεί με εξαφάνιση, σβήσιμο της ευεργεσίας που προβλέπεται για τον κρατούμενο άνω των 70 ετών. Δηλαδή με παραχάραξη του νόμου, αφού παραποιεί την ουσία του», αναφέρει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Παράλληλα, ο ίδιος τονίζει ότι δεν είναι λογικό να νοείται ως σωφρονισμός ένας κρατούμενος να σκουπίζει τη φυλακή και δεν θεωρείται σωφρονισμός (δεν υπολογίζεται ως ευεργετικό μέτρο για μείωση ποινής) η φοίτηση στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο Πανεπιστήμιο που έχει τμήμα για φυλακισμένους.

Ο Γιωτόπουλος απέκτησε δύο Master Μαθηματικών το 2009 και έχει την επάρκεια να διδάξει Μαθηματικά σε οποιοδήποτε Γαλλικό Πανεπιστήμιο. Μάλιστα, αυτή την περίοδο τελειώνει το Διδακτορικό του, όπως ο ίδιος λέει.