X

Προφυλακίσεις για το “ιπτάμενο” κύκλωμα διακινητών μεταναστών

Αντιμέτωπα με κακουργήματα τα μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης». Τι λέει ο πρώην Δήμαρχος που φέρεται αναμεμειγμένος.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Το δρόμο προς τη φυλακή πήραν μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους δύο από τους έξι κατηγορουμένους που φέρονται ως μέλη κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία με μικρά αεροσκάφη.

Πρόκειται για έναν 43χρονο Ιρακινό και έναν 57χρονο πιλότο που σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας θεωρούνται εγκέφαλοι του κυκλώματος που μετέφερε τους μετανάστες στην γειτονική χώρα, έχοντας ως ορμητήριο την Αερολέσχη Μεσολογγίου. 

Ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, ενώ του έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου.  

Οι ίδιοι περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν στους υπολοίπους τρεις κατηγορουμένους ενώ δύο από αυτούς έχουν επιπλέον την υποχρέωση καταβολής εγγύησης κατά περίπτωση 10 και 5 χιλιάδων ευρώ. Όλοι οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν τις κατηγορίες. 

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το οικονομικό όφελος και μεταφορά ή διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή.