X

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της πανελλαδικής αποχής των δικηγορικών συλλόγων

Να μπει τέλος στην συνεχιζόμενη αποχή των δικηγόρων ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας ένας… δικηγόρος!

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Με προσφυγή που κατέθεσε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ο δικηγόρος Αντ. Ξενάκης ζητεί την έκδοση προσωρινής διαταγής από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικ. Σακελλαρίου, ώστε να «παγώσει» άμεσα η απόφαση του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για αποχή έως την ερχόμενη Παρασκευή 15 Απριλίου, ενώ παράλληλα αξιώνει την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων.

Στην προσφυγή του ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις για αποχή προσκρούουν σε άρθρα του Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), του Κώδικα Δικηγόρων, ενώ επιπλέον επικαλείται και τη σχετική νομολογία του ΣτΕ.

Πέραν των νομικών ζητημάτων, ο δικηγόρος επικαλείται και οικονομικούς λόγους, αναφέροντας ότι έχει υποστεί οικονομική βλάβη, αφού δεν μπορεί να εργαστεί όσο διάστημα δεν εκδίδονται γραμμάτια προείσπραξης.

Η προσφυγή του δικηγόρου θα είναι η πρώτη που θα εξεταστεί από το ΣτΕ, καθώς παρόμοια προσφυγή άλλου δικηγόρου που είχε κατατεθεί πριν από τρεις εβδομάδες, δεν συνοδευόταν από τα απαραίτητα γραμμάτια προείσπραξης και παράβολα.