X

Καταδικάστηκε ο Τομπούλογλου για το “φακελάκι”

Ο πρώην Πρόεδρος του νοσοκομείου Αγλαϊα Κυριακού είχε λάβει «δωράκι» 25.000 ευρώ για να μην κηρύξει έκπτωτη σε διαγωνισμό διαφημιστική εταιρεία.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών το τριμελές εφετείο κακουργημάτων έκρινε ένοχο τον πρώην Πρόεδρο του ΔΣ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρη Τομπούλογλου.

Η υπόθεση αφορά το "δωράκι" των 25 χιλιάδων ευρώ, το οποίο φέρεται να ζήτησε για να μην κηρύξει έκπτωτη σε διαγωνισμό διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει την προώθηση του προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία του νοσοκομείου.

Οι δικαστές του επέβαλαν ποινή κάθειρξης 8 ετών και 3 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καθώς και χρηματική ποινή 40 χιλιάδων 300 ευρώ και διετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον Χάρη Τομπούλογλου για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχής.

Ωστόσο, μετά την απόφαση ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

"Θα αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου για να αποδείξω την αθωότητα μου" δήλωσε ο Χάρης Τομπούλογλου μετά την απόφαση απευθυνόμενος στην έδρα.

Οι δικαστές καταδίκασαν σε 5 έτη κάθειρξης και 7 μήνες με αναστολή στην έφεση τον συγκατηγορούμενο και στενό συνεργάτη του Χ.Τομπουλογλου Χρήστο Τριανταφύλλου, ενώ έκριναν αθώο τον κατηγορούμενο γιατρό Στέφανο Μιχαλάκο.