X

Νέα κόντρα μεταξύ σωφρονιστικών υπαλλήλων και Παρασκευόπουλου

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ant1news

Η τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου ότι «το σωφρονιστικό σύστημα διοικείται πλέον αποκλειστικά από τους θεσμικά υπεύθυνους και όχι από παράκεντρα που πασχίζουν να διατηρήσουν το κεκτημένο τους», προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

«Ζητάμε από τον κύριο Υπουργό, αν επιμένει στην ύπαρξη παράκεντρων, να κοιτάξει τότε πιο κοντά και όχι στον δικό μας χώρο. Κυρίως όμως, ως υπεύθυνος Υπουργός του ζητάμε να τα κατονομάσει», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΣΥΕ.

Είχε προηγηθεί η χθεσινή απάντηση του κ. Παρασκευόπουλου ότι «με έκπληξη» διάβασε τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας με τις οποίες «εμφανίζεται να δυσφορεί που στα Γρεβενά δημιουργήθηκαν χώροι για την εξυπηρέτηση των οικογενειών των κρατουμένων και που στα Χανιά πρόκειται να λειτουργήσει μια άδεια πτέρυγα κράτησης. Να δυσφορεί δηλαδή, που βελτιώνονται οι συνθήκες κράτησης και αποσυμφόρησης στις ακόμη και σήμερα υπερφορτωμένες ελληνικές φυλακές».

Από την πλευρά της η ΟΣΥΕ σχολιάζει σήμερα: «Αν θεωρήσουμε ότι υπήρξε και κάτι θετικό από την απάντηση του κυρίου Υπουργού, αυτό είναι μόνο μια πρόσκαιρη ικανοποίηση ότι τελικά έστω και με αυτόν τον τρόπο αναγκάσαμε τον κύριο Υπουργό να συνομιλήσει μαζί μας. Τον παρακαλούμε όμως αν θελήσει να μπει στον κόπο να μας ανταπαντήσει ακόμα και αν το κάνει με τον δικό του «δημοκρατικό» τρόπο όπως και προηγούμενα έκανε ας συμπεριλάβει τουλάχιστον αυτήν την φορά και κάποιες απαντήσεις στις αιτιάσεις του δελτίου Τύπου μας.»