X

Μέλος των Πυρήνων: Επιχειρήσαμε να αποδράσουμε δύο φορές!

Τη διπλή αποτυχημένη απόπειρά τους να αποδράσουν παραδέχεται με κείμενό του στο διαδίκτυο ένα από τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Δύο φορές είχαν οργανώσει απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όπως παραδέχεται σε κείμενό του το μέλος της οργάνωσης, Χρήστος Τσάκαλος.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν ότι με τη φράση «Στο διάστημα, που μπαίναμε στο «δικαίωμα» για άδεια, αντί να προσφέρουμε την ανακωχή μας, ως «δείγμα καλής συμπεριφοράς», επιχειρήσαμε να αποδράσουμε 2 φορές…» ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, που είχαν περιέλθει στις Αρχές για επικείμενη απόπειρα απόδρασης, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την αιφνιδιαστική έφοδο σωφρονιστικών και αστυνομικών στις Φυλακές Κορυδαλλού, αλλά και τη μεταγωγή έντεκα κρατουμένων, ύστερα από τον έλεγχο που κράτησε όλη τη νύχτα στις πτέρυγες Α’, Δ’ και ΣΤ’.

Κατά τις έρευνές τους, τα ξημερώματα της 17ης Απριλίου, οι Aρχές εντόπισαν κινητά τηλέφωνα, αυτοσχέδια μαχαίρια και ρόπαλα, αλλά και μεγάλο χρηματικό ποσό στο κελί ενός βαρυποινίτη.