X

Επεισόδια στο Σύνταγμα από κουκουλοφόρους (βίντεο+φωτο)

Μολότοφ εναντίον αστυνομικών πέταξαν κουκουλοφόροι. Με δακρυγόνα απάντησαν οι αστυνομικοί. Αντιεξουσιαστές χτύπησαν δημοσιογράφο Επεισόδια και στα Εξάρχεια.

Ant1news

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα όταν ομάδα κουκουλοφόρων παρεισέφρησε στην συγκέντρωση που πραγματοποιούσαν συνδικάτα ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι αντιεξουσιαστές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών, αλλά και του απλού κόσμου.

Οι αστυνομικοί προσπαθώντας να τους απωθήσουν και να τους απομονώσουν έκαναν χρήση χημικών, ενώ πέταξαν και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν, για λίγη ώρα, και στους γύρω δρόμους με τους κουκουλοφόρους και τους αστυνομικούς. 

H αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές για τα επεισόδια. Είχε προηγηθεί άλλη μια ένταση νωρίτερα στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε ηλικιωμένο άνδρα φωνάζοντας πως πρόκειται για «φασίστα». Το επεισόδιο έλαβε τέλος όταν το θύμα, με αίματα στο κεφάλι, αποχώρησε εσπευσμένα από τον χώρο.

 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα στόχος των αντιεξουσιαστών  έγινε και ο δημοσιογράφος του Star Γιώργος Σαραντάκος,  ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε.

«Ξαφνικά, εκεί που έκανα ρεπορτάζ 7-8 άτομα που φορούσαν κουκούλα ήρθαν προς το μέρος μου κι άρχισαν να με γρονθοκοπούν και να με κλωτσούν, ενώ μου έριξαν και δυο μπουκάλια νερό», δήλωσε ο ίδιος. 

 

Επεισόδια και στα Εξάρχεια

Αργότερα, επεισόδια ξέσπασαν και στην περιοχή των Εξαρχείων, με κουκουλοφόρους να στήνουν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, να τους βάζουν φωτιά και να πετούν παράλληλα μολότοφ και διάφορα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα επεισόδια, με επίκεντρο την οδό Στουρνάρη, βρίσκονταν σε εξέλιξη το βράδυ της Κυριακής και άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, για να τους απωθήσουν.

Άλλες έξι προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων.

 

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της οδού Εγνατία στη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησαν άτομα που πρόσκεινται στον ευρύτερο αντεξουσιαστικό χώρο, ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού - φορολογικού.

Ομάδα διαδηλωτών αποσπάστηκε από την πορεία και εκτόξευσε βόμβα μολότοφ και διάφορα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών που είχαν παραταχθεί κοντά στο κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα να τους απομακρύνουν από την περιοχή και στη συνέχεια και να εκτονωθεί η ένταση.