X

Ο Παναγιώτης Βλαστός… κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ο οδηγός του περιπολικού που μετέφερε τον Ρουπακιά κατέθεσε σήμερα, στην εκδίκαση της υπόθεσης που συνεχίζεται μετά από πολλές αναβολές.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Ένα λάθος στον ορισμό των αιθουσών εντός των Φυλακών Κορυδαλλού έφερε στο ίδιο εδώλιο τους κατηγορουμένους της Χρυσής Αυγής με τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος δικάζεται για άλλη υπόθεση, προκαλώντας αναστάτωση και αμηχανία στους συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής και στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα. Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης οι παράγοντες της δίκης της Χρυσής Αυγής έκπληκτοι είδαν τον Παναγιώτη Βλαστό να βρίσκεται στη θέση του κατηγορουμένου και στην έδρα να ανεβαίνει άλλη σύνθεση δικαστηρίου. Οι δικαστές προχώρησαν σε ολιγόλεπτη διακοπή, ώστε η υπόθεση του Παναγιώτη Βλαστού να μεταφερθεί στη διπλανή αίθουσα.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από σχεδόν πέντε μήνες αλλεπάλληλων διακοπών λόγω της αποχής των δικηγόρων, αλλά και αφού ξεπεράστηκαν τα θέματα διορισμού από το δικαστήριο νέων συνηγόρων υπεράσπισης σε κατηγορούμενους που δεν είχαν δικηγόρο ξεκίνησε ξανά με καταθέσεις μαρτύρων.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο οδηγός του περιπολικού στο οποίο οδηγήθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο οποίος περιέγραψε στο δικαστήριο τη στιγμή της σύλληψης.

 

"Δεν αντιστάθηκε, ήταν ήρεμος και κάπνιζε. Όταν τον ρωτήσαμε γιατί το έκανε, απάντησε ότι την "έπεσαν σε κάτι δικούς μας". Τον ρωτήσαμε αν είναι Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός, γιατί αρχικά ξέραμε για συμπλοκή οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων ο Γ.Ρουπακιάς απάντησε "είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας, αλλά μην το πείτε πουθενά", κατέθεσε ο μάρτυρας και επέμεινε ότι ο Γ.Ρουπακιάς είπε επί λέξει "είμαι της Χρυσής Αυγής".

Σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής εάν έχει δεχθεί απειλές απάντησε αρνητικά, ωστόσο κατέθεσε ότι ο συνάδελφός του που ήταν μαζί τη νύχτα της δολοφονίας έχει απειληθεί και έχει αποσπαστεί σε άλλη υπηρεσία.