X

Αθωώθηκε ο Τσιρώνης για την υπόθεση των “ληστών με τα μαύρα”

Παραμένει στη φυλακή, για άλλες υποθέσεις. «Στο πρόσωπό του είχε στοχοποιηθεί ο αντιεξουσιαστικός χώρος», λέει ο συνήγορός του.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Γρηγόρης Τσιρώνης για την υπόθεση των “ληστών με τα μαύρα”.

Οι δικαστές ακολουθώντας την πρόταση του εισαγγελέα απήλλαξαν τον κατηγορούμενο από τις κατηγορίες που αφορούσαν τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος, τον Ιανουάριο του 2006, αλλά και από τις υπόλοιπες κατηγορίες που τον συνέδεαν με τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας. Ωστόσο, ο Γρηγόρης Τσιρώνης παραμένει στη φυλακή, καθώς έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για άλλες υποθέσεις.

Ο συνήγορός του, Κ. Παπαδάκης μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «στο πρόσωπο του Γρηγόρη Τσιρώνη είχε στοχοποιηθεί ο αντιεξουσιαστικός χώρος» και πρόσθεσε ότι «έκθετοι για άλλη μία φορά οι ασφαλίτικοι μηχανισμοί, μπροστά στη μεγαλοπρεπή κατάρρευση μιας από τις μεγαλύτερες σκευωρίες τους, είναι υποχρεωμένοι να απολογηθούν στην κοινή γνώμη για την χρόνια κατασυκοφάντηση και το κυνήγημα, που τον εξώθησε στη φυγοδικία και στάθηκε αιτία για την άδικη μέχρι τώρα προφυλάκισή του».