X

Προφυλακιστέος και ο Ιρακινός για την επίθεση στον Καλλίτση

Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν εχθές προφυλακιστέοι.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε και ο τρίτος κατηγορούμενος για την αιματηρή  ληστεία σε βάρος του Πάνου Καλλίτση. Πρόκειται για έναν Ιρακινό ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας, καθώς ήταν μαζί με τον έγκλειστο των φυλακών Χανίων κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιρακινός παραδέχτηκε μόνο τη φυσική του παρουσία στο χώρο, ενώ αρνήθηκε ότι είχε σκοπό να ληστέψει ή να επιτεθεί στο θύμα. Υποστηρίζει ότι ο ειδικός φρουρός του είχε τηλεφωνήσει και δεν του είχε πει για ποιο λόγο τον ήθελε, ωστόσο τον ακολούθησε γιατί  του είχε εμπιστοσύνη. Όταν είδε τον έγκλειστο των φυλακών να βγάζει όπλο τράπηκε σε φυγή. 

Στο απολογητικό του υπόμνημα ανέφερε : "Αρνούμαι εξ ολοκλήρου και λέξη προς λέξη στο σύνολο τους τις αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες για δήθεν διάπραξη από μέρους μου αδίκων πράξεων και δη κακουργηματικού χαρακτήρα.

Συνειδητά επιλέγω την οδό της ομολογίας της παρουσίας μου στο χώρο της επίθεσης. Τούτο όμως σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται οτι αποδέχομαι τον νομικό χαρακτηρισμό που είχε δοθεί στη πράξη που τέλεσα".

Ο κατηγορούμενος δια υπομνήματος υποστήριξε ότι θα θύματα -ο κομμωτής και η σύζυγός του- δεν τον έχουν αναγνωρίσει επίσημα και ότι δεν έχουν ταυτοποιηθεί ούτε δακτυλικά του αποτυπώματα ούτε DNA στο χώρο της επίθεσης.