X

Τον Μάρτιο του 2017 η δίκη για την εμπρηστική επίθεση στην Σκουριές

Κάτοικοι της Χαλκιδικής στο δικαστήριο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Ολονυκτία για τον ίδιο λόγο στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ant1news

Αναβολή πήρε η δίκη των 21 ατόμων που κατηγορούνται για εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της "Ελληνικός Χρυσός "στις Σκουριές.

Η δίκη για την εμπρηστική επίθεση που είχε γίνει πριν από 3,5 χρόνια είχε προγραμματιστεί για σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όμως πήρε αναβολή για τις 13 Μαρτίου 2017. Η εκδίκαση αναβλήθηκε λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων.

Στο δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της Χαλκιδικής προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους διωκόμενους, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από το seleo.gr.  Οι περισσότεροι από αυτούς από εχθές στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποίησαν ολονύκτια διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σημειώνεται ότι οι 21 κατηγορούμενοι είναι μέλη του κινήματος κατά της επένδυσης χρυσού και αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση, η οποία εκδηλώθηκε το Φεβρουάριο του 2013. Η βασική κατηγορία που τους αποδίδεται είναι αυτή της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.