X

“Εξηγήσεις” Πολάκη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

O αναπληρωτής υπουργός έδωσε κατάθεση για τους ισχυρισμούς του περί «εξαρτημένων δικαστικών» και μελών «παραδικαστικών κυκλωμάτων».

Ant1news


Ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη. 

Η εισαγγελική έρευνα αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Πολάκηι: «…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών - για να το πω κομψά - έχει δεσμεύσεις ή - για να το πω λιγότερο κομψά - είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος». 

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός μετέβη, όπως του παρέχει τη δυνατότητα ο νόμος, στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε σε υποθέσεις που αφορούν το χώρο της  Υγείας και έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. 

Ο αντεισαγγελέας θα αξιολογήσει το περιεχόμενο της κατάθεσης προκειμένου να αποφασίσει εάν χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση. Σε αντίθετη περίπτωση θα θέσει τη δικογραφία στο αρχείο.