X

Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέα έκρηξη της Μάγδας Φύσσα κατά Ρουπακιά

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν οι αστυνομικοί οδηγούσαν τον Γιώργο Ρουπακιά στο κρατητήριο περνώντας τον μπροστά από τη Μάγδα Φύσσα, η οποία εκτός εαυτού άρχισε να φωνάζει...

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου 

Δεν έλειψαν τα προβλήματα κατά τη έναρξης της πρώτης συνεδρίασης της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο.

Όλοι οι παράγοντες της δίκης εισέρχονται από την ίδια είσοδο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με αποτέλεσμα να προκαλούνται μικροεντάσεις.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα, η οποία άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα όταν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με συνήγορο κατηγορουμένου. Μάλιστα, συνήγορος πολιτικής αγωγής κατήγγειλε στο δικαστήριο ότι ένας από τους μάρτυρες  προπηλακίστηκε όταν επεχείρησε να εισέλθει στην αίθουσα του Εφετείου. Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να μπορέσει να προσέλθει στο δικαστήριο ο μάρτυρας που αναμένεται να συνεχίσει την κατάθεση του. 

Εντός της δικαστικής αίθουσας στη διάρκεια ολιγόλεπτης διακοπής επικράτησε νέα ένταση όταν οι συγγενείς του μουσικού διαπληκτίστηκαν με υποστηρικτές των κατηγορουμένων. Όπως κατήγγειλε η Μάγδα Φύσσα κάποιοι από το ακροατήριο έκαναν απειλητικές χειρονομίες. 

 

Μάγδα Φύσσα: "Η κυρία με απειλεί, με κοιτάζει απειλητικά. Φαςίστες, βγήκατε από το λαγούμι σας"

Κοινό: "Μαζεύτε την κάντε την να σωπάσει"

Μάγδα Φύσσα: "Μην κρύβεσαι, έλα εδώ να μου τα πεις"

Θείος Π.Φύσσα: "Βδέλυγμα"

Κοινό: "Άντε γ..." 

 

Νέο ξέσπασμα Μάγδας Φύσσα

Οι τόνοι ανέβηκαν στην αίθουσα όταν οι αστυνομικοί οδηγούσαν τον Γιώργο Ρουπακιά στο κρατητήριο περνώντας τον μπροστά από τη Μάγδα Φύσσα. Εκτός εαυτού η μητέρα του Παύλου Φύσσα προσπάθησε να τον πλησιάσει και άρχισε να φωνάζει: «να πεθάνεις, αυτή είναι η κατάντια». Συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν φραστική επίθεση από τον Γ. Ρουπακιά μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης εντοπίστηκαν και τα πρώτα λειτουργικά προβλήματα. Ο κλιματισμός στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου δεν λειτουργεί, δεν υπάρχει πρόβλεψη για wifi, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στα μικρόφωνα καθιστώντας δυσχερή την παρακολούθηση της δίκης από το κοινό και τους δημοσιογράφους, οι οποίοι τοποθετήθηκαν από τους υπεύθυνους στα "ορεινά" της αίθουσας.