X

Εμπλοκή και στη δίκη Μαντέλη για τη Siemens

Στον «αέρα» η δίκη. Θεωρείται μονόδρομος η δίκη, η οποία βρισκόταν στο στάδιο των απολογιών, να ξεκινήσει εξ αρχής.

Ant1news

Στον «αέρα» βρίσκεται και η δίκη με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην Υπουργό Τάσο Μαντέλη, ο οποίος φέρεται να δωροδοκήθηκε από τη SIEMENS με 450 χιλ. γερμανικά μάρκα.  Ο Πρόεδρος του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων απεβίωσε μετά από πολύμηνη ασθένεια, με αποτέλεσμα η δίκη να μην μπορεί να συνεχιστεί, αφού δεν είχαν κληρωθεί αναπληρωματικά μέλη.

Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 11 Νοέμβριου 2013 και βρισκόταν στο στάδιο των απολογιών. Ωστόσο, λόγω της αποχής των δικηγόρων αρχικά και στη συνέχεια λόγω της ασθένειας του Προέδρου η δίκη είχε διακοπεί για τις 19 Σεπτεμβρίου 2016.

Πλέον, θεωρείται μονόδρομος η δίκη να αρχίσει εξ αρχής εφόσον δεν υπήρξε πρόβλεψη να κληρωθούν αναπληρωματικά μέλη. Σύμφωνα με πηγές του Εφετείου πριν την έναρξη της δίκης υπήρξε η εκτίμηση ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα, καθώς οι κατηγορούμενοι ήταν μόλις πέντε και δεν υπήρχαν πολλοί μάρτυρες.

Σε ότι αφορά στην επίμαχη υπόθεση της επ΄αόριστον αναβολής της κύριας δίκης της SIEMENS η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχουν ζητήσει όλα τα έγγραφα που αφορούν στις διαδικασίες στην υπόθεση μετάφρασης του βουλεύματος, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα παρέμβουν ή όχι.