X

Ο Ρουπακιάς το… “μαχαιράκι” και οι… “γρατζουνιές” στον Φύσσα

Η κατάθεση της ετεροθαλούς αδελφής του Γιώργου Ρουπακιά στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ant1news


Με τη κατάθεση της ετεροθαλούς αδελφής του Γιώργου Ρουπακιά, Χρυσούλας συνεχίστηκε, την Παρασκευή, η δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Η Χρυσούλα Ρουπακιά περιέγραψε τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα ως «ήρεμο άνθρωπο, συζητήσιμο, οικογενειάρχη, που δεν ήταν επιθετικός και δεν είχε διαφορές με κανέναν», ο οποίος δεν έχει ιδέα από μαχαίρια και «ακόμη και το κρέας το τρώει με τα χέρια».  

Υποστήριξε ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, αλλά απλός ψηφοφόρος, ο οποίος μετείχε σε εκδηλώσεις της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας. Για τον εαυτό της είπε πως «τους ψήφισα στις τελευταίες εκλογές»,  και ανέφερε πως ήξερε «τρία παιδιά από το γραφείο, τον Γιώργο Πατέλη, τον Ιωάννη Καζατζόγλου και τον Αθανάσιο Τσόρβα, με τον οποίο έχουμε μακρινή συγγένεια». 

Το… “μαχαιράκι” και οι… “γρατζουνιές” στην κοιλιά 

Αναφερόμενη σε όσα της έχει πει ο αδελφός της για το… «συμβάν», σημείωσε πως όλα έγιναν επειδή μία ομάδα τεσσάρων ατόμων πήγε να βγάλει με την βία από το αυτοκίνητό του τον Ρουπακιά, όταν πάρκαρε στην Παναγή Τσαλδάρη και πάρκαρε, και επειδή εκείνος φοβήθηκε πολύ «πήρε το μαχαιράκι και σκύβοντας, χωρίς να δει ποιον χτυπά, και του έκανε δύο γρατζουνιές στην κοιλιά». 

Όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου άν ο αδελφός της γνώριζε τον Παύλο. Φύσσα, απάντησε: «Όχι, μου είπε πως δεν γνώριζε τον Φύσσα. 

«Αφού δεν τον ήξερε γιατί τον χτύπησε;», ρώτησε η πρόεδρος για να λάβει την απάντηση: «Γιατί λέει πως ήταν ο πρώτος από τα άτομα που τον τράβηξαν έξω από το αμάξι. Δεν έβλεπε πρόσωπα, μόνο πόδια, γιατί είναι σκυμμένος». 

Υποστήριξε, επίσης, πως το μαχαίρι το είχε αγοράσει η ίδια και το είχε στο αυτοκίνητό της ,το οποίο το είχε παραχωρήσει στον αδελφό της γιατί είχε χαλάσει το δικό του. Όπως είπε, το είχε αγοράσει για την δουλειά: «Κόβουμε και βλέπουμε το εμπόρευμα». 

Με σουγιά στο δικαστήριο

Το μηχάνημα ελέγχου της εισόδου (της οδού Δέγλερη) στο Εφετείο «χτύπησε» ξαφνικά στη διάρκεια ελέγχου και οι αστυνομικοί αντελήφθησαν ότι ένας από τους εισερχόμενους στην αίθουσα είχε στο τσαντάκι του σουγιά με λάμα 5 εκατοστών. 

Αμέσως συνελήφθη και προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων. Σχηματίστηκε σε βάρος του κατηγορία για οπλοκατοχή και αφέθηκε ελεύθερος.