X

Νέα στοιχεία από τις τοξικολογικές για την υπόθεση Μαυρίκου

Ποια ουσία βρέθηκε στο αίμα του άτυχου εκδότη που απανθρακώθηκε στην Αττική Οδό. Ποια τα συμπεράσματα και οι δύο εκδοχές για το δυστύχημα.

Ant1news

Σε αρκετά καλή κατάσταση βρισκόταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος την ώρα που οδηγούσε το τζιπ του στην Αττική Οδό, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες από άγνωστη ακόμα αιτία.

Ο άτυχος εκδότης δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ παρά μόνο ευρέως διαδεδομένα ηρεμιστικά χάπια, διότι αντιμετώπιζε κατάθλιψη μετά τη σύλληψη και τη δικαστική του περιπέτεια.

Συγκεκριμένα, στο αίμα του ανιχνεύτηκαν βενζοδιαζεπίνες και όπως συμπεραίνουν οι ειδικοί, πρέπει να είχε καταναλώσει περίπου 7-8 χάπια. Αντιθέτως, δεν ανιχνεύτηκε στο αίμα του αλκοόλ.

Έτσι, δύο είναι πλέον τα βασικά σενάρια για το μοιραίο δυστύχημα. Το πρώτο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», είναι η μηχανολογική βλάβη και το δεύτερο η δολιοφθορά.

«Η δολιοφθορά είναι κάτι που δεν θέλαμε ούτε καν να σκεφτόμαστε αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στους πραγματογνώμονες και στις αρμόδιες Αρχές», τόνισε στην εφημερίδα ο δικηγόρος της οικογένειας Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας.

 

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος υπέστη κάποιο παθολογικό επεισόδιο, ενώ λόγω της κατανάλωσης χαπιών, τα αντανακλαστικά του ήταν σίγουρα μειωμένα. «Μέχρι που ακινητοποιήθηκε το όχημα είχε τις αισθήσεις του και κρατούσε το τιμόνι», λέει αρμόδια πηγή.

Ερωτηματικά προκύπτουν από τα ευρήματα της πραγματογνωμοσύνης στο αυτοκίνητο, καθώς το σασμάν του αυτοκινήτου εξερράγη, άγνωστο γιατί. Παράλληλα, ενώ η κίνηση της καδένας είναι αριστερόστροφη προκλήθηκαν τρύπες στο τζιπ προς τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις.

«Πόσο πιθανόν είναι να συμβεί κάτι παθολογικό στον εκδότη και ταυτόχρονα να έτυχε να εκραγεί το σασμάν, γεγονός που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια;», διερωτάται καλά πληροφορημένη πηγή.