X

Αίγινα: “Καταπέλτης” το βούλευμα για τον 77χρονο

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα που άκουγε ναυαγό να του φωνάζει «πέτα μας ένα σωσίβιο» κι αυτός τον αγνόησε! Διαβάστε ολόκληρο το βούλευμα.

Ant1news

Καταπέλτης είναι το βούλευμα του Συμβουλίου του Πειραιά, που αποφάσισε την προφυλάκιση του 77χρονου οδηγού του ταχύπλοου στο ναυτικό δυστύχημα της Αίγινας, Θ. Λυκουρέζου.

Σύμφωνα με το βούλευμα, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα το «Βήμα», ο 77χρονος δεν προσέφερε βοήθεια στους ναυαγούς, δεν ενημέρωσε ο ίδιος τις λιμενικές αρχές και προέβη σε "προπαρασκευαστικές ενέργειες διευκόλυνσης της διαφυγής του".

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος άκουσε ναυαγό να φωνάζει "πέτα μας ένα σωσίβιο ρε", χωρίς όμως να λάβει βοήθεια ή έστω μια απάντηση.

«Οι ισχυρισμοί του ότι ο ίδιος έκανε σήματα σε παραπλέοντα σκάφη, φώναζε, πατούσε το κλάξον και κουνούσε ένα κοντάρι στο χέρι του κάνοντας σινιάλο ουδόλως επιβεβαιώνονται από τις μαρτυρικές καταθέσεις» σημειώνεται στο βούλευμα.

Εξάλλου, έγινε γνωστό ότι μετά το ναυάγιο τηλεφώνησε σε φίλο του προκειμένου να διασωθεί ο ίδιος και οι συνεπιβάτες του. Επίσης ο ίδιος έμεινε μέχρι τη ρυμούλκηση του ταχύπλοου στο σημείο, δεν πήγε ο ίδιος στο Λιμάνι της Πέρδικας αλλά κατέληξε σε άλλο μέρος όπου περίμενε να τον παραλάβει ένα αυτοκίνητο, ενώ τους άλλους τρεις επιβάτες στο ταχύπλοο μετέφερε φουσκωτό στην Πέρδικα.

Διαβάστε ολόκληρο το βούλευμα