X

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των μαρτύρων στην δίκη για την μικρή Άννυ

Φίλοι του ζευγαριού και η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας περιγράφουν όσα άκουγαν και έβλεπαν. Απίστευτη η συμπεριφορά του πατέρα.

Ant1news

Tης Λίας Κοντοπούλου

"Μισά-μισά τα έκαναν ο Σάββας και ο Νικολάι", κατέθεσε στη δίκη για τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ Μπορίσοβα μάρτυρας με τον οποίο - όπως είπε - διατηρούσε σχέση με τον πατέρα της Άννυς, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι οι δύο άνδρες είναι αυτοί που διέπραξαν το ειδεχθές έγκλημα.

"Γνωρίζω μόνο το Σάββα, με τον οποίο είχαμε σχέση από το 2008 έως το 2010. Περνάγαμε μια χαρά και μετά γνώρισε Δημητρίνα και την άφησε έγκυο. Όταν είμαστε μαζί δεν έκανε χρήση ναρκωτικών. Γνώρισε τη Δημητρίνα και τον έκανε χάλια. Είχανε κάνει σχέση πίσω από την πλάτη μου. Κράτησε κρυφό ότι έμεινε έγκυος μέχρι τέταρτο μήνα. Έπινε πάρα πολύ, μία φορά βγήκε 15 φορές από το σπίτι μου για να κάνει ηρωίνη" ανέφερε στην κατάθεσή του.

Μάλιστα ο μάρτυρας περιέγραψε πως είδε τον Νικολάι σε ένα πάρτι το Μεγάλο Σάββατο του 2015 (σ.σ. η ανθρωποκτονία τοποθετείται χρονικά τις ημέρες του Πάσχα) να έχει δεμένο το δάχτυλο του χεριού: "Ο Νικολάι ήρθε στις 9:30 μου είπε ότι ο Σάββας είναι χάλια από την ηρωίνη και όταν τον ρώτησε πού είναι η Άννυ του είπε ότι κοιμάται. Πρόσεξα ότι το δάκτυλο του ήταν δεμένο".

Σε ένα βίαιο περιστατικό μεταξύ του ζεύγους που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2015, σχεδόν ένα μήνα πριν από τη φριχτή δολοφονία, αναφέρθηκε η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας: "Με φώναξε η μαμά μου, κατέβα ο Σάββας σκοτώνει τη γυναίκα, μου είπε. Όταν κατέβηκα είχαν σταματήσει τον καυγά και είχαν μπει στο διαμέρισμα. Πήγε ένας γείτονας στην Αστυνομία και όταν ήρθε δεν άνοιξαν. Νομίζω ότι την μέρα που μάλωσε με τη Δημητρίνα ο Σάββας μου έφερε την Άννυ και είπε αυτό είναι το παιδί μου. Του είπα ότι είναι πολύ όμορφο και να το προσέχει."

Η μάρτυρας απάντησε σε σχετική ερώτηση πως πιστεύει ότι το κοριτσάκι ήταν μπροστά στον καυγά και πως μόνο μια φορά είχε ακούσει τη φωνή της μικρής, αν και όπως είπε, ένοικος της πολυκατοικίας που δεν ζει πια, της είχε αναφέρει ότι άκουγε το κοριτσάκι να κλαίει.

Το βίαιο περιστατικό επιβεβαίωσε κι άλλος ένοικος της πολυκατοικίας ο οποίος κατέθεσε χαρακτηριστικά:" Την χτύπαγε, την τράβαγε από τα μαλλιά".

Αίσθηση προκάλεσε στο ακροατήριο κατάθεση άλλου μάρτυρα ο οποίος ανέφερε πως ο Σάββας του πουλούσε τα παιχνίδια της μικρής για 50 ευρώ!

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Σεπτεμβρίου.