X

Πρόταση Εισαγγελέα: Αθώος ο Μηλιώνης, ένοχος ο Φλώρος για το σκάνδαλο Energa

Ακόμη 11 άτομα ζητά να κηρυχθούν ένοχα ο Εισαγγελέας. Οι βασικοί κατηγορούμενοι φέρονται πως ζημίωσαν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό Δημόσιο.

Ant1news

 

Της Λίας Κοντοπούλου

Την απαλλαγή του Βασίλη Μηλιώνη, βασικού πρωταγωνιστή της υπόθεσης Energa-Hellas Power, από το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει πρότεινε στην αγόρευση της η Εισαγγελέας  της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Παράλληλα η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο έτερος πρωταγωνιστής της υπόθεσης Άρης Φλώρος και ακόμα 11 άτομα.

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση Energa-Hellas Power ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015 και αφορά στο αποκαλούμενο σκάνδαλο με την μη απόδοση στα κρατικά ταμεία του ΕΕΤΗΔΕ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που εισέπρατταν οι εταιρείες. Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται συνολικά 19 άτομα, που αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της λαθρεμπορίας.

Βασικοί κατηγορούμενοι είναι οι Άρης Φλώρος και Βασίλης Μηλιώνης, οι οποίοι ως εκπρόσωποι των δύο εταιρειών φέρονται κατά το παραπεμπτικό βούλευμα να ζημίωσαν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό Δημόσιο.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης, αλλά και με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας οι κατηγορούμενοι είχαν δηλώσει ότι προτίθενται να καταβάλουν  στο Δημόσιο περίπου 83 εκατομμύρια ευρώ που είναι διαθέσιμα σε τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών, με στόχο την ενεργοποίηση των διατάξεων που προβλέπουν ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση σε όσους κατηγορούνται για υπεξαίρεση και άλλα συναφή αδικήματα ,εφόσον επιστρέψουν τα χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες, αφού ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των δικηγόρων των διαδίκων.